- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ιδού… η Καταπληκτική Πουτίγκα Ρυζιού!

 Απλά καταπληκτική, όμορφη, νόστιμη, εύκολη, απλή, γοητευτική! Δεν είναι άλλη από την πουτίγκα Ρυζιού. Τα παιδιά κάθε φορά που ακούνε για την πουτίγκα ρυζιού ξεσηκώνουν τον κόσμο. Ιδού, λοιπόν η καταπληκτική πουτίγκα ρυζιού, που θα ξεσηκώσει και τα δικά σας παιδιά… μικρά και μεγάλα! Είναι ένα γλυκάκι ελαφρύ, πρωτότυπο, που ετοιμάζεται εύκολα, ακόμη κι αν δεν το έχετε προγραμματίσει, αφού τα απλά υλικά του, σίγουρα υπάρχουν στην κουζίνα σας.
Συστατικά

4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα

1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ

1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

2 κρόκους αβγών

2 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με την κανέλα πάνω σε μέτρια φωτιά και το αφήνετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς, αφαιρείτε το μπαστουνάκι της κανέλας, προσθέτετε το ρύζι και το αφήνετε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας διαρκώς με σπάτουλα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.

Στη συνέχεια, προσθέτετε τις σταφίδες και τη ζάχαρη. Αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει.

Χτυπάτε τους κρόκους με πιρούνι και τους ρίχνετε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε και το βούτυρο και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βάζετε το μίγμα σε πυρίμαχο πιάτο του ογκρατέν ή σε μεταλλικές φορμίτσες για καραμελέ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 5-10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα το γλυκό σας.

Σερβίρετε το γλυκό με σιρόπι καραμέλας ή με μια σάλτσα από κάποιο φρούτο όπως πορτοκάλι ή μήλο.