«Ιντερνετισμός» και παχύσαρκα παιδιά

«Ιντερνετισμός» και παχυσαρκία αποτελούν τις δύο σύγχρονες ασθένειες που μαστίζουν τα παιδιά και τους εφήβους. Σε αυτά και σε άλλα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν τα παιδιά θα γίνει αναφορά στο 3ο Παιδιατρικό Παιδοπνευμονολογικό Συνέδριο που πραγματοποιείται από τις 8 -11 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, επικ. Καθηγητής Παιδοπνευμονολογίας κ. Χάρης Κατσαρδής αυτή την περίοδο βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης από «Ιντερνετισμό» 68 παιδιά προεφηβικής ηλικίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011, υπάρχουν τόσα περιστατικά παιδιών όσα σχεδόν ολόκληρο το 2010.
Τα παιδιά που πάσχουν από την ασθένεια αυτή σε μια εικονική πραγματικότητα και χάνουν την επαφή με την ζωή. Τα περιστατικά κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας στους εφήβους κυρίως, όπου η συμμετοχή του «Ιντερνετισμού» είναι σημαντική, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Η παχυσαρκία είναι μια άλλη ασθένεια που πλήττει τα ελληνόπουλα. Μάλιστα μέχρι την ηλικία των 7 ετών δεν κάνει διακρίσεις και αφορά εξίσου τα αγόρια και τα κορίτσια.
Σε πανελλήνια μελέτη που έγινε ένα στα τέσσερα παιδιά στην ηλικία των 7 ετών είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.
Όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής κυρία Χ.Μπακούλα, τα δεδομένα αλλάζουν στην εφηβεία όπου μόνον ένα στα τέσσερα κορίτσια είναι παχύσαρκο ενώ στα αγόρια παραμένουν τα μισά.