- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κάθε Κυριακή πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

Κατά την διάρκεια της περιήγησης στους χώρους του Μουσείου, όλοι οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικά δείγματα της παγκόσμιας αυτοκίνησης, από εταιρείες που είτε συνεχίζουν μέχρι τις μέρες μας, είτε μπορεί κάποιος να τις βρει μόνο στα ανάλογα μουσεία. Άλλωστε, η προσωπική συλλογή του Ιδρυτή του, κ. Θεόδωρου Ν. Χαραγκιώνη, αριθμεί περίπου 300 αυτοκίνητα, από το τέλος του προ-περασμένου αιώνα, μέχρι τα μέσα του προηγούμενου! Στην συνέχεια, ένας προσομοιωτής Formula 1 περιμένει να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στους πιο τολμηρούς…Απλά αποφασίστε το βαθμό δυσκολίας ανάμεσα σε μια πληθώρα προγραμμάτων και νιώστε για λίγο την μοναδική εμπειρία οδήγησης ενός πιλότου του διασημότερου Πρωταθλήματος Αγώνων Αυτοκινήτου!

Παράλληλα, οι μικροί επισκέπτες (06-12 ετών) μπορούν να συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι βασισμένο στα σήματα οδικής κυκλοφορίας μέσα από το παιχνίδι «Μαθαίνω τα Σήματα της Τροχαίας».

Τις Κυριακές, στις 12 το μεσημέρι, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφαλείας “Πάνος Μυλωνάς” πραγματοποιεί το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής “Κυκλοφορώ με ασφάλεια”, ένα διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Με τη συνοδεία έμπειρου παιδαγωγού, οι μικροί επισκέπτες μαθαίνουν τα βασικά σήματα της Τροχαίας μέσα από μια μικρή βόλτα στη πόλη και την κυκλοφορία της. Κάθε παιδί συμμετέχει ενεργά, με ένα τέτοιο τρόπο που, ενώ τυπικά συμμετέχει σε ένα παιχνίδι, ουσιαστικά αφομοιώνει πληροφορίες (Οδικά Σήματα) που αμέσως μετά την αναχώρηση του από το χώρο του Μουσείου, θα αντικρύσει στην καθημερινότητα του.

Κόστος συμμετοχής: 6 ευρώ/παιδί.
Περιορισμένες θέσεις, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Κρατήσεις θέσεων: 210 8816187

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
Γ’ Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού 33 – 35 & Πατησίων,
Αθήνα