- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κάντε ποδήλατο, κερδίστε καλή υγεία κι εμφάνιση!

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη οι γυναίκες που αύξησαν τις σωματικές τους δραστηριότητες με έντονο περπάτημα και ποδηλασία κατά 30 λεπτά ημερησίως, μέσα στο διάστημα των 16 ετών, διατήρησαν ή μείωσαν το βάρος τους. Για όσες η άσκηση ήταν χαλαρό περπάτημα δεν εμφανίστηκε μείωση βάρους. Οι γυναίκες που μείωσαν το χρόνο που έκαναν ποδήλατο από 15 λεπτά σε λιγότερο, ημερησίως, αυξήθηκε το βάρος τους κατά μέσο όρο περίπου δύο με δυόμισι κιλά.

Η νέα ανάλυση που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο στο περιοδικό Archives of Internal Medicine, εξέτασε τις αλλαγές στο βάρος και τη συμπεριφορά των γυναικών αυτών από το 1989 έως το 2005 (περίοδος που οι νοσηλεύτριες ήταν από 25 έως 42 ετών). Για να απομονώσουν τα οφέλη της άσκησης οι ερευνητές έλεγξαν άλλους παράγοντες κινδύνου για παχυσαρκία.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι εάν κάποια γυναίκα κάνει ποδήλατο για πέντε λεπτά κάθε μέρα θα γυρίσει στο βάρος που είχε όταν ήταν 18 ετών» αναφέρει η Anne C. Lusk, βοηθός ερευνήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, η οποία συμμετείχε στη συγγραφή του άρθρου. «Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο οι πωλήσεις ποδηλάτων θα είχαν εκτοξευθεί στα ύψη. Υποδηλώνει όμως ότι η ποδηλασία είναι πολύ ωφέλιμη άσκηση για τις γυναίκες».