Κάντε τη δραστηριότητα… διασκέδαση

Σήμερα, όλο και λιγότερα παιδιά παίζουν έξω στην αυλή, σε παιδικές χαρές ή στην γειτονία. Η φυσική και αυθόρμητη τάση των μικρών φίλων στην κίνηση έχει αντικατασταθεί από την αυξημένη καθιστική ζωή η οποία αποτελεί κι έναν από τους βασικούς παράγοντες αύξησης του βάρους των παιδιών, ενώ για τα περισσότερα από αυτά είναι κομμάτι της καθημερινότητάς τους!

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να βρείτε τρόπους ώστε να ενσωματώσετε την κίνηση στη ζωή τους! Γιατί; Η σωματική δραστηριότητα συμβάλλει στην ομαλή ανάπτυξή τους χτίζοντας δυνατούς μυς και οστά. Αποκτώντας σωστή στάση σώματος, βοηθά στον καλύτερο έλεγχο του βάρους και την ποιότητα του ύπνου, τη χαλάρωση από το στρες, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και την υιοθέτηση ενός δραστήριου τρόπου ζωής που συνδέεται με την πρόληψη χρόνιων ασθενειών κατά τη διάρκεια της ζωής τους! Φροντίστε καθημερινά τα παιδιά σας να έχουν τουλάχιστον 60 λεπτά μέτριας προς έντονης έντασης σωματικής δραστηριότητας, ενώ οι καθιστικές δραστηριότητες εκτός του σχολείου όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης και τα pc/tv games δεν θα πρέπει να απασχολούν περισσότερο από 2 ώρες του χρόνου τους! Πώς:

– εξετάστε τα αθλητικά προγράμματα του δήμου, της γειτονιάς και του σχολείου ή ενθαρρύνετε το παιδί να ξεκινήσει ένα άθλημα

– εντοπίστε το πάρκο ή τους αθλητικούς χώρους της γειτονιάς σας και φροντίστε να τους επισκέπτεσθε μαζί 1-2 φορές την εβδομάδα

– ξεκινήστε οικογενειακώς ποδήλατο

– ενσωματώστε στο πρόγραμμα της οικογένειας δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλατάδα ή ορειβασία

– βάλτε μουσική και χορέψτε μαζί τους

– ενθαρρύνετε το ενεργητικό παιχνίδι μέσα στο σπίτι!

Kαι… εφοδιάστε σωστά τις «μπαταρίες» τους πριν και κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας! Είναι σημαντικό πριν από κάποια αθλητική δραστηριότητα τα παιδιά να εφοδιάσουν τις ενεργειακές τους μπαταρίες με κάποιο μικρό και ελαφρύ γεύμα. Οι χυμοί φρούτων μπορούν να αποτελέσουν μια καλή λύση εφόσον χαρίζουν ενέργεια μέσω των φυσικών σακχάρων των φρούτων, δεν επιβαρύνουν την πέψη, συμβάλλουν στην ενυδάτωσή τους και ταυτόχρονα εφοδιάζουν το σώμα με απαραίτητες βιταμίνες.

Οι 4 απίθανες γεύσεις Amita FUN! cocktail Μήλο, Ροδάκινο, Μπανάνα, Φράουλα αποτελούν έναν μοναδικό σύμμαχο καθώς εφοδιάζουν τα παιδιά με ενέργεια και απαραίτητα υγρά, ενώ καλύπτουν το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας παροχής βιταμινών Β6, Β12, C και Ε.

Γίνε μέλος στο Αmita FUN! CLUB για να λάβεις περισσότερες FUNταστικές ιδέες για δημιουργικές ασχολίες με το παιδί σου!