- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

«Καθαρίζουμε, Ανακυκλώνουμε, Φυτεύουμε, Αθλούμαστε, Ζούμε στον Πειραιά» (5/6)

Ο Δήμος Πειραιά, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνει την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 (17.00-20.00), μια σειρά οικολογικών, πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων στην παραλία «Βοτσαλάκια», με κεντρικό σύνθημα «Καθαρίζουμε, Ανακυκλώνουμε, Φυτεύουμε, Αθλούμαστε, Ζούμε στον Πειραιά».

Η κίνηση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Δήμου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης μικρών και μεγάλων, στόχοι που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής.

Έρχεται, δε, ως συνέχεια της δράσης «Καθαρά Δευτέρα σε καθαρό Πειραιά» που πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, της πρωτοβουλίας να μοιραστούν στους παιδικούς σταθμούς της πόλης σπόροι φυτών και λουλουδιών με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν παιδιά και γονείς, την διανομή γλαστρών με λουλούδια σε όλα τα μέλη των Κέντρων Αγάπης καιΑλληλεγγύης και της ανθοκομικής έκθεσης που διοργανώθηκε στην πόλη του Πειραιά.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με την συμμετοχή των ακαδημιών του Ολυμπιακού, ιστιοπλοϊκών συλλόγων του Πειραιά, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Εθελοντών και Σχολείων του Πειραιά.