- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Και το Oscar πηγαίνει στους…

Η 84η απονομή των βραβείων όσκαρ είναι ήδη παρελθόν, αλλά οι πανηγυρισμοί των μεγάλων νικητών είναι ακόμα στα φόρτε τους. Έτσι, η μεγάλη κυρία του παγκόσμιου κινηματογράφου, η Μέριλ Στριπ, κέρδισε το τρίτο χρυσό αγαλματάκι της, ενώ θριαμβευτή της βραδιάς ήταν η ταινία “The Artist”, το γαλλικό, ασπρόμαυρο, βωβό φιλμ του Μισέλ Χαζαναβίσιους, που κέρδισε 5 βραβεία στις βασικές κατηγορίες.

Για να δούμε τα πράγματα λίγο περισσότερο από κοντά, ας πάμε στη Μέριλ Στριπ τη στιγμή που την καλούν να ανέβει στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία “Σιδηρά Κυρία”. “Ελάτε τώρα, Come on! Είμαι βέβαιη ότι η μισή Αμερική θα πρέπει να είπε “Ε όχι πάλι αυτή!” Για να συνεχίζει γελώντας αυτάρεσκα: “Και τι πειράζει, ποιος δίνει σημασία”. Η αλήθεια όμως είναι στα τελευταία 29 χρόνια αυτό είναι το τρίτο Οσκαρ της. Το όνομά της μπορεί να το ακούγαμε διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια όμως η τελευταία φορά που η Στριπ είχε κερδίσει Οσκαρ ήταν το 1983 _Α’ γυναικείου ρόλου για την «Εκλογή της Σόφι». Σήμερα μετρά 17 υποψηφιότητες κρατώντας το απόλυτο ρεκόρ.


Ο Ζαν Ντεζαρντέν, κέρδισε το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για την ταινία «The Artist» και ευχαρίστησε τον κόσμο με σπασμένα αγγλικά και φυσικά πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας, αφού από χθες είναι ο πρώτος Γάλλος ηθοποιός που κερδίζει το Οσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου.


«Αγαπητέ μου, έχουμε μόλις δυο χρόνια διαφορά. Πού βρισκόσουν όλα αυτά τα χρόνια;» Μ’ αυτόν τον τρόπο ο Καναδός ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ υποδέχθηκε το δικό του βραβείο, το πρώτο του Οσκαρ στην κατηγορία του Β’ ανδρικού ρόλου που κέρδισε για την ταινία «Οι πρωτάρηδες». Ογδόντα δυο ο κ. Πλάμερ, ογδόντα τεσσάρων ο κ. Οσκαρ.

Στους β΄ γυναικείους ρόλους η Οκτάβια Σπένσερ που κέρδισε το Οσκαρ για την υπηρέτρια που υποδύθηκε στις «Υπηρέτριες» έκανε τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί να σηκωθούν όρθιοι.

«Σ’ αγαπώ πολύ!» Με αυτές τις λέξεις στα ελληνικά, ο Αλεξάντερ Πέιν –Αλέξανδρος Παπαδόπουλος το κανονικό όνομά του- ευχαρίστησε την μητέρα του, την Κυριακή το βράδυ στο Hollywood and Highlight Centre, για το Οσκαρ διασκευασμένου σεναρίου που κέρδισε για τους «Απογόνους».

ΤΑ ΟΣΚΑΡ ΤΗΣ 84ης ΤΕΛΕΤΗΣ
Καλύτερη ταινία: The Artist
A’ Γυναικείος Ρόλος: Μέριλ Στριπ για την ταινία «Η Σιδηρά Κυρία»
Α΄Ανδρικός Ρόλος: Ζαν Ντιζαρντέν για την ταινία The Artist
Β΄Γυναικείος Ρόλος: Οκτάβια Σπένσερ για την ταινία «Οι Υπηρέτριες»
Β΄Ανδρικός Ρόλος: Κρίστοφερ Πλάμερ για την ταινία Οι Πρωτάρηδες
Καλύτερη σκηνοθεσία: Μισέλ Αζαναβισιούς για την ταινία The Artist
Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων: Rango
Καλύτερο πρωτότυπο σενάριο: Μεσάνυχτα στο Παρίσι
Καλύτερο διασκευασμένο σενάριο: Οι Απόγονοι
Καλύτερη διεύθυνση: Hugo
Φωτογραφία: Hugo
Καλύτερα κουστούμια: The Artist
Καλύτερο ντοκιμαντέρ: Undefeated
Καλύτερο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους: Saving Face
Καλύτερο μοντάζ: Το Κορίτσι με το τατουάζ
Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία: Ένας Χωρισμός
Καλύτερο μακιγιάζ: Η Σιδηρά Κυρία
Καλύτερη πρωτότυπη μουσική: The Artist
Καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι: “Μan or Muppet”
Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους:Τhe Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore
Καλύτερη ταινία μικρού μήκους: The Shore
Καλύτερος ήχος: Hugo
Καλύτερα ηχητικά εφέ: Hugo
Καλύτερα οπτικά εφέ: Hugo