- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Καλοκαίρι στο Παιδικό Μουσείο 2012

Μια διαφορετική εμπειρία καλοκαιρινών διακοπών για παιδιά 5-12 χρόνων ξεκινά στην Πλάκα!

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά εβδομαδιαίο καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά 5-12 χρόνων με θέμα «Aνακαλύπτω το Παιδικό Μουσείο και τη γειτονιά του!», από τις 18 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου 2012, καθημερινές 8.30 π.μ. – 4.30 μ.μ.

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το Καλοκαίρι στην Αθήνα, με ένα διαφορετικό τρόπο και συγκεκριμένα να ανακαλύψουν τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου με τη βοήθεια της μέλισσας ρομπότ να γίνουν ερευνητές και να ανακαλύψουν τη γειτονιά που φιλοξενεί το Μουσείο να πειραματιστούν με διάφορα υλικά ώστε να έρθουν σε επαφή με τις φυσικές επιστήμες, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν δικά τους έργα να συνδυάσουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επισκέψεις σε άλλα μουσεία και στην ευρύτερη περιοχή της Πλάκας
(π.χ. Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, Αρχαία Αγορά κλπ.).

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τέσσερις (4) περιόδους:
1η περίοδος: Δευτέρα 18 Ιουνίου έως Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012
2η περίοδος: Δευτέρα 25 Ιουνίου έως Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012
3η περίοδος: Δευτέρα 2 Ιουλίου έως Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012
4η περίοδος: Δευτέρα 9 Ιουλίου έως Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Η μελέτη και ο σχεδιασμός του προγράμματος έχει γίνει από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και υλοποιείται από τους ερμηνευτές του Ε.Π.Μ.

Σημείωση: Η γενική δομή του προγράμματος παραμένει ίδια κάθε εβδομάδα, διαφοροποιούνται όμως οι επισκέψεις σε μουσεία και ευρύτερα μουσειακούς χώρους ώστε να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν σε περισσότερες από μία περιόδους, εάν το επιθυμούν.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν είτε σε μία ή περισσότερες περιόδους, είτε σε μια ή περισσότερες ημέρες που εκείνα θα επιλέξουν.
Η οικονομική συμμετοχή για καθεμία από τις περιόδους είναι 160,00 ευρώ για κάθε παιδί και 145,00 ευρώ για τους συνδρομητές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.
Η οικονομική συμμετοχή για μία ημέρα είναι 35,00 ευρώ για κάθε παιδί (στην τιμή περιλαμβάνεται δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα).
Προβλέπονται εκπτώσεις για παιδιά που θα συμμετέχουν σε περισσότερες από μία περιόδους, για ομάδες παιδιών καθώς και για αδέλφια.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3312995.


Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Κυδαθηναίων 14 Πλάκα, (2103312995, e-mail: [email protected], www.hcm.gr