- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Το φετινό καλοκαίρι το δημιουργικό εργαστήρι του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης θα κρατήσει συντροφιά στους μικρούς του φίλους με 3 διαφορετικά εργαστήρια: Γαστρονομίας, Εικαστικών και Προσομοίωσης Ανασκαφής.

Εργαστήρι γαστρονομίας (2-13 Ιουλίου)

Το Μουσείο από την έναρξη των εκπαιδευτικών του δράσεων (2003) έχει εντάξει τη διατροφή ως έναν από τους κεντρικούς του άξονες. Το έργο του έχει αναγνωριστεί τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και από την UNESCO με τη συμμετοχή του στο δίκτυο χωρών και φορέων για την ανάδειξη της μεσογειακής διατροφής ως άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.Οι γεύσεις είναι μια συμπυκνωμένη ιστορία παραδόσεων. Γιατί με την άκρως δημιουργική διαδικασία, αυτή του μαγειρέματος, που αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά, τα προτρέπουμε να ακολουθήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται η πολυτιμότητα της μεσογειακής διατροφής και της κάθε τοπικής κουζίνας.

6 συναντήσεις – 3 φορές την εβδομάδα για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 15 παιδιά. Κόστος συμμετοχής: 8 € ανά συνάντηση

Εργαστήρι εικαστικών: «Σαλπάροντας με ένα βιβλίο» (16-27 Ιουλίου)

Τα παιδιά μέσα από το εργαστήρι αυτό θα κατασκευάσουν το δικό τους βιβλίο από την αρχή, περνώντας από όλα τα στάδια: συγγραφή, σελιδοποίηση, κατασκευή εξωφύλλου, εικονογράφηση (δισδιάστατες & τρισδιάστατες).Όλοι γνωρίζουμε τις αξίες ενός καλού βιβλίου, τους μαγικούς κόσμους όπου μας ταξιδεύει, τις γνώσεις που μας προσφέρει καθώς και το πόσο συμβάλλει στο να αναπτύξουμε τις ηθικές μας αξίες. Βάζοντας λοιπόν το παιδί στον πρωταγωνιστικό ρόλο του συγγραφέα το οδηγούμε στο να απελευθερώσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του μέσα από τη συγγραφή και την κατασκευή του ίδιου του βιβλίου.

6 συναντήσεις – 3 φορές την εβδομάδα για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω. Κόστος συμμετοχής: 6 € ανά συνάντηση.

Εργαστήρι προσομοίωσης ανασκαφής: «Το εύρημα από την ανακάλυψή του έως την έκθεσή του»

Για τα τέλη Αυγούστου, μετά τις διακοπές, έχουμε προγραμματίσει για 2η συνεχόμενη χρονιά το εργαστήρι προσομοίωσης ανασκαφής: «Το εύρημα από την ανακάλυψή του έως την έκθεσή του». Τα παιδιά θα γίνουν μικροί αρχαιολόγοι και θα ανακαλύψουν θαμμένα ευρήματα, που θα πρέπει στη συνέχεια να συντηρήσουν, να ταξινομήσουν και να εκθέσουν σε μια δική τους έκθεση.Το δημιουργικό εργαστήρι της νέας σχολικής χρονιάς θα έχει ως θέμα του τη «Χρονοκάψουλα». Ποια είναι η δική μας κληρονομιά για τις μελλοντικές γενιές; Πώς μπορούμε να ετοιμάσουμε μια κιβωτό που μέσα της να αποθηκευτεί το «σήμερα» ειδικότερα μέσα από τη ματιά των παιδιών; Ελάτε λοιπόν να ετοιμάσουμε ο καθένας τη δική του χρονοκάψουλα μέσα από ποικίλες δράσεις και εξερευνήσεις!
Πληροφορίες

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης,
14ης Μαϊου 63, Αλεξανδρούπολη
25510 36663,

Πληροφορίες και εγγραφές στο 25510 36663 από Δευτέρα-Κυριακή 09:00-15:00.