- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Καλοκαιρινό εκπαιδευτικό campus: 1st Acting Tools Campus

Η Poliprizo – Get Even Arts διοργανώνει για πρώτη χρονιά ένα καλοκαιρινό εκπαιδευτικό campus με σεμινάρια – εισηγήσεις, που προσφέρουν μια σειρά τόσο χρήσιμων, όσο και απαραίτητων εργαλείων για όλους όσους ασχολούνται με την υποκριτική τέχνη σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σ’ ένα μοναδικό σκηνικό που ζωντανεύει περασμένες εποχές, στο Μονοδένδρι, ένα από τα ομορφότερα χωριά του Κεντρικού Ζαγορίου. Σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 106 0μ. το Μονοδένδρι διαθέτει φανταστική θέα προς τις πλαγιές της Τύμφης και της Αστράκας. Το παραδοσιακό στοιχείο είναι έντονο στην αρχιτεκτονική όλων των κτιρίων του χωριού με τα χαρακτηριστικά πέτρινα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά και τα πετρόκτιστα σπίτια. Στην πλατεία του χωριού δεσπόζουν η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου και το μεταβυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Μηνά. Στην αρχή του χωριού, υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί στο φαράγγι του Βίκου όπου συναντάμε τοπία μοναδικής ομορφιάς και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.

Ημερομηνίες: Το 1st Acting Tools Campus θα λειτουργήσει σε δύο επταήμερους κύκλους.
Πρώτος κύκλος : Κυριακή 17 Ιουλίου 2011 – Κυριακή 24 Ιουλίου 2011
Δεύτερος Κύκλος : Κυριακή 24 Ιουλίου 2011 – Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Συμμετοχές: Στο σεμινάριο μπορούν να πάρουν μέρος όλοι όσοι ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο. Ηθοποιοί, χορευτές, φοιτητές δραματικών σχολών, θεατρολόγοι, σκηνοθέτες, χορογράφοι, εμψυχωτές ομάδων, εκπαιδευτικοί, μουσικοί, συγγραφείς, κ.τ.λ.

WORKSHoPS:

1. Voice Coaching

Μια αισθητική προσέγγιση του φαινομένου της φωνής, με έμφαση στους παράγοντες που την εμποδίζουν, τη συρρικνώνουν, θαμπώνουν την πολυχρωμία της ή ακόμα και την εξαφανίζουν. Μέσα από ποικίλες σωματικές και φωνητικές ασκήσεις, το μάθημα ελευθερώνει το σώμα και απελευθερώνει τη φωνή, τοποθετώντας την στο κέντρο της ανθρώπινης αυτοέκφρασης.

Εισηγητής: Κωστής Σφυρικίδης | Καθηγητής Αγωγής του Λόγου

2. Dramatherapy

Η δραματοθεραπεία είναι μία σύγχρονη μορφή ψυχοθεραπείας, που ανήκει στην κατηγορία των ψυχοθεραπειών μέσω της τέχνης. Στόχος είναι η βαθύτερη γνώση του εαυτού και η ανάπτυξη της δημιουργικής πλευράς του ανθρώπου. Στο συγκεκριμένο επταήμερο θεατρικής πρακτικής, θα προσαρμόσουμε τις δραματοθεραπευτικές μεθόδους και τεχνικές με σκοπό να λειτουργήσουν σαν εργαλεία για να γνωρίσουμε και να εκφράσουμε άγνωστες πτυχές του εαυτού μας, να συνδέσουμε το σώμα με τη φαντασία, να αναπτύξουμε την αυτοπεποίθηση, να βελτιώσουμε την επικοινωνία με τους άλλους, και να μάθουμε να λειτουργούμε με μεγαλύτερη αμεσότητα.

Εισηγητής: Δημήτρης Χατζηβασιλείου | Ψυχολόγος – Δραματοθεραπευτής

3. Laughter Υoga

Η Laughter Yoga, ή Yoga του γέλιου, είναι μια τεχνική που προκαλεί το γέλιο με τον συνδυασμό απλών ασκήσεων, διατάσεων, ήπιων αναπνοών, ρυθμικού χειροκροτήματος, τραγουδιού και κίνησης.
Σε συνδυασμό με τις ελαφρές διατάσεις της Γιόγκα και την σωστή αναπνοή, το αποτέλεσμα είναι η εκγύμναση του σώματος και της ψυχής.
Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για ανθρώπους που χρησιμοποιούν το σώμα τους για τη δουλειά τους όπως οι ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές, καθώς γίνεται μασάζ των εσωτερικών οργάνων και των φωνητικών χορδών. Επιπλέον μαθαίνουν να αναπνέουν σωστά και να ενεργοποιούν το διάφραγμα και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα.

Εισηγήτρια: Ηλιάνα Κυνηγοπούλου | Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια L.Y.

4. Θεατρική Μάσκα. Κατασκευή & Τεχνικές

Στο εργαστήριο αυτό θα επιδιώξουμε να έρθουμε σε μία πρώτη επαφή με το θεατρικό εργαλείο έκφρασης που λέγεται μάσκα, ξεκινώντας από την κατασκευή της life mask και περνώντας βήμα – βήμα προς την πιο σύνθετη μα και γοητευτική δημιουργία της μάσκας χαρακτήρα ( character mask ).
Σκοπός του μαθήματος είναι, πέρα από τις τεχνικές γνώσεις και τη θεωρητική ανάλυση, να μας φέρει πιο κοντά στην ταυτότητα του θεατρικού χαρακτήρα, μετέχοντας στην ίδια του τη γέννηση.

Εισηγήτρια: Μάρθα Φωκά | Σκηνογράφος

5. Life Coaching

Προπονητική Ζωής είναι η επιστήμη που βοηθά τον άνθρωπο, τον ηθοποιό ή τον καλλιτέχνη, να αναγνωρίσει πού βρίσκεται στο εδώ και τώρα, πού θέλει να πάει, να θέσει στόχους μετρήσιμους και ρεαλιστικούς. Να ζει στο ενδιάμεσο, να μη χάνει τη ζωή του περιμένοντας ανέφικτα πράγματα ή βρισκόμενος εγκλωβισμένος στα αδιέξοδά του αλλά να ξεκινήσει το προσωπικό του ταξίδι αυτοβελτίωσης και ανάπτυξης..
Στόχος είναι η ανάπτυξη συνεργασίας μέσα στην εργασιακή ομάδα, η επίλυση προβλημάτων επικοινωνίας, η διαχείριση των συγκρούσεων, της ηγεσίας και της αλλαγής. Το αποτέλεσμα είναι το άτομο, ή το μέλος της ομάδας να ζει μια ολοκληρωμένη και αυθεντική ζωή με επίγνωση των αναγκών και των ευθυνών του.

Εισηγήτρια: Ηλιάνα Κυνηγοπούλου | Life &ι Executive Coach

6. Εισαγωγικό Σεμινάριο Stand Up Comedy

Ένα εισαγωγικό σεμινάριο για την τέχνη της κωμωδίας, όπου θα γνωρίσουμε τις θεμελιώδεις αρχές, τις δεξιότητες και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν όλοι οι μεγάλοι κωμικοί σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η αίσθηση του χιούμορ σου, σε οδηγεί πάντα σωστά. Εμπιστέψου την. Σου ανήκει. Η πρόκληση είναι πως θα μάθεις να την αναπτύξεις ώστε να μπορείς, κατά βούληση, να κάνεις τους άλλους να γελούν.
Αναλύοντας τις αρχές, δεξιότητες και τεχνικές του stand-up comedy μπορείς να τις προσαρμόσεις στο προσωπικό σου στυλ και την , μοναδική, δική σου αίσθηση του χιούμορ.

Εισηγητής: Δημήτρης Βαλσαμίδης | Stand Up Comedian – Σκηνοθέτης

Κόστος Συμμετοχής: Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται η συμμετοχή σε όλα τα workshops, η διαμονή (7 διανυκτερεύσεις), και πλήρης διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό).

Δηλώσεις Συμμετοχής: 395 € / άτομο

Early Booking | Δηλώσεις Συμμετοχής έως 27 Ιουνίου: 350 € / άτομο

Δηλώσεις Συμμετοχής μόνο για τα σεμινάρια: 195 € / άτομο

Δηλώσεις Συμμετοχής για συνοδούς (μόνο διαμονή/διατροφή): 200 € / άτομο

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος.

Πληροφορίες/Αιτήσεις

email: [email protected] | tel: 6980139113