Καραμέλες γεμιστές με μπανάνα, καρύδια και μέλι

Η εβδομάδα αρχίζει με ένα πρωτότυπο γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ετοιμαστείτε λοιπον για καραμέλες γεμιστές με μπανάνα, καρύδια και μέλι.

Υλικά:

1 πακέτο Φύλλα Βηρυττού
150 γρ. βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
5 μπανάνες
½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι σταφίδες
1 φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα digestive
2 σφηνάκια ρούμι
4 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη

για το σερβίρισμα:

½ φλιτζάνι μέλι
¼ του φλιτζανιού τριμμένη καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τις μπανάνες. Βάζετε σε ένα μπολ τα τριμμένα μπισκότα, τις σταφίδες, τις μπανάνες, τα ψιλοκομμένα καρύδια, το ρούμι, την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύετε το μείγμα. Ετοιμάζετε τις καραμέλες ακολουθώντας τις οδηγίες. Βάζετε τις καραμέλες με την σειρά σε ένα ρηχό ταψί. Αλείφετε την επιφάνειά τους με βούτυρο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 10 – 12 λεπτά. Όταν ψηθούν, τις βγάζετε από τον φούρνο και όταν κρυώσουν, περιχύνετε με το μέλι και πασπαλίζετε με την τριμμένη καρυδόψιχα.

Στο επόμενο στάδιο φτιάχνετε τις καραμέλες από φύλλο.Ανοίγετε τα Φύλλα Βηρυτού στον πάγκο εργασίας, αλείφετε το ένα φύλλο με βούτυρο, το διπλώνετε στην μέση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς, το αλείφετε ξανά με βούτυρο και το διπλώνετε και πάλι στην μέση.Βάζετε 1 κουταλιά από την γέμιση στο κέντρο και τυλίγετε ρολό.Πιάνετε τις δύο άκρες και τις τυλίγετε αντίστροφα σχηματίζοντας καραμέλα.Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.