- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κατέγραψαν σε βίντεο τη γέννηση ενός μωρού σε μαγνητικό τομογράφο

To θαύμα της ζωής, η γέννηση ενός μωρού, αποτυπώθηκε και καταγράφηκε για πρώτη φορά, στα ιατρικά δεδομένα, σε βίντεο μέσω μαγνητικού τομογράφου από μια ομάδα γιατρών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Βερολίνου επικεφαλής της οποίας ήταν η Dr Christian Bamberg.

Το ιατρικό αυτό επίτευγμα αν και είχε πραγματοποιηθεί από το Νοέμβρη του 2010 με παράλληλη δημοσιοποίηση σχετικών φωτογραφιών εντούτοις μόλις πριν λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα και το βίντεο που πιστοποιεί την επανάσταση στο χώρο της γεννετικής.

Στο βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων φαίνεται ξεκάθαρα το έμβρυο την ώρα που «κατεβαίνει» στο σώμα της 24χρονης μαμάς του, η οποία δέχτηκε να συμμετέχει εθελοντικά στο πρόγραμμα. Η μαμά έμεινε επί 45 λεπτά μέσα στον μαγνητικό τομογράφο, στη δεύτερη φάση του τοκετού της, όταν δηλαδή είχε ξεκινήσει να «σπρώχνει» για να βγει το μωρό. Παρατηρώντας το βίντεο, διαπιστώνει κανείς ότι κάθε φορά που συσπάται η μήτρα ασκείται πίεση στο μωρό, το οποίο «γλιστράει» προς τα κάτω. Οι γιατροί σταμάτησαν τη βιντεοσκόπηση τη στιγμή που το μωρό «έβγαινε έξω» για να διασφαλίσουν ότι θα εκτίθετο στην μαγνητική ακτινοβολία και το θόρυβο που εξέπεμπε το μηχάνημα.

Δείτε το βίντεο: