- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κερδίστε γαλήνη και ευεξία κάνοντας ασκήσεις γέλιου

Είναι γνωστό ότι το γέλιο καταπολεμάει το άγχος. Μας ανεβάζει ψυχολογικά και μας κάνει να είμαστε πιο ήρεμοι μέσα μας αλλά και απέναντι στους άλλους ανθρώπους.

Την δυνατότητα να γελάσετε με τη ψυχή σας μπορείτε να έχετε κάνοντας γιόγκα γέλιου. Κάθε Πέμπτη, 18:30-19:30, το κλαμπ γέλιου Αθήνας (Επταχάλκου 3, Θησείο, στο χώρο των φίλων του ποδηλάτου) δίνει δωρεάν ραντεβού για …γέλιο!

Σύμφωνα με μελέτες όταν γελάμε το σώμα μας απελευθερώνει ένα κοκτέιλ ορμονών και χημικών που έχουν εντυπωσιακή επίδραση στον οργανισμό μας. Ελλατώνουν το άγχος και την αρτηριακή πίεση, καταπολεμάει την κατάθλιψη ενώ σε συνδυασμό με την άσκηση του σώματος, όπως προτείνει η γιόγκα γέλιου, βοηθάει στην καλή σωματική υγεία και ευεξία.

Η γιόγκα γέλιου ήταν έμπνευση ενός Ινδού γιατρού και μαθητή της γιόγκα, του δρ. Μαντάν Κατάρια. Πριν από περίπου 16 χρόνια ο κ. Κατάρια, πεπεισμένος για τα ιατρικά οφέλη του γέλιου και των ασκήσεων αναπνοής στη γιόγκα, και ψάχνοντας τρόπο για να φέρει αυτά τα οφέλη στον σύγχρονο άνθρωπο, εμπνεύστηκε τη γιόγκα γέλιου.

Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες κλαμπ γέλιου ανά τον κόσμο με πάνω από 300.000 μέλη που γνωρίζουν τα οφέλη αυτής της διασκεδαστικής γυμναστικής.

Δέκα λόγοι για να γελάτε καθημερινά

1) Ενδυναμώνετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα
2) Αντέχετε τον πόνο
3) Τονώνετε την αναπνευστική σας λειτουργία
4) Ρίχνετε την πίεση
5) Διαχειρίζεστε το άγχος
6) Αυξάνετε την ευκαμψία των μυών σας
7) Γυμνάζετε τους κοιλιακούς σας
8) Αναρρώνετε πιο γρήγορα
9) Ενεργοποιείτε το καρδιαγγειακό σας σύστημα και
10) Βελτιώνετε την ψυχική σας υγεία