Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για το μιούζικαλ “Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει”, στο θέατρο Χυτήριο (30/1)

Το infokids.gr σε συνεργασία με τις “Όπερες των Ζητιάνων” του Νίκου Κυπουργού διοργανώνουν διαγωνισμό και προσφέρουν στους τυχερούς αναγνώστες από 3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει” την Κυριακή στις 12 μ. Το μιούζικαλ γράφτηκε το 1993 και είναι βασισμένο στο παραμύθι «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα». Πρωτοπαίχτηκε το 1994 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και έχει γνωρίσει έκτοτε δύο επιπλέον ανεβάσματα: από τις «Όπερες των ζητιάνων» σε συμπαραγωγή με το BIOS το 2009, και από το Σ.ΜΟΥ.Θ. (Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου) στη Λάρισα το 2010.
Οι δημιουργοί του μιούζικαλ, Νίκος Κυπουργός και Θωμάς Μοσχόπουλος, μετέφεραν την υπόθεση του παραμυθιού του Άντερσεν στον κόσμο της μουσικής και, αφού την ανέμειξαν με γερές δόσεις χιούμορ, μελωδίας και σάτιρας για την καλλιτεχνική πραγματικότητα της χώρας μας, φρόντισαν να εισάγουν μέσα από το έργο τους το θεατή στις βασικές έννοιες της μουσικής διακριτικά, σαν παιχνίδι.
Το αποτέλεσμα είναι μια ποιητική εισαγωγή στη μουσική και μια παράσταση κατάλληλη τόσο για μεγάλους όσο και για παιδιά κάθε ηλικίας.

Οι «Όπερες των ζητιάνων» επιμένουν στη φρεσκάδα και την απελευθερωτική δύναμη του τραγουδισμένου θεάτρου και καταθέτουν τη νέα τους «χειροποίητη» παράσταση ενός σπουδαίου ελληνικού έργου: του μιούζικαλ ενός αιωνίου εφήβου της ελληνικής μουσικής, του Νίκου Κυπουργού.

Οι «Όπερες των ζητιάνων» πιστεύουν στη δύναμη της λυρικής φωνής• πιστεύουν πως το λυρικό τραγούδι, πέρα και πάνω από τις όποιες αγκυλώσεις της «παραδοσιακής» όπερας, είναι ένα καθόλα σύγχρονο εκφραστικό όπλο, μεγάλης συναισθηματικής έντασης και υψηλής καλλιτεχνικής ακριβείας. Γι’ αυτό και θεωρούν πως η εξοικείωση των μικρών θεατών με τον ήχο –και το ήθος– της λυρικής φωνής είναι ένα εκπαιδευτικό καθήκον πρωταρχικής σημασίας.
Οι ανθρώπινες διαστάσεις της αίθουσας του θεάτρου ΧΥΤΗΡΙΟ, η αμεσότητα των τριών πρωταγωνιστών και της ζωντανής μουσικής και η σύντομη διάρκεια της παράστασης του Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που θα εγγυώνται ότι η πρώτη επαφή του νεαρού θεατή με το πολιτιστικό κεφάλαιο που καλείται «λυρική φωνή» δεν θα είναι βαρετή ή τραυματική, αλλά αντίθετα διασκεδαστική και αποδοτική.
Το νέο ανέβασμα του Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει σκηνοθετεί η Μαριάννα Κάλμπαρη, αξιοποιώντας τόσο την πείρα της ως μια από τις πιο δραστήριες σκηνοθέτιδες μουσικού θεάτρου στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία, όσο και την εμπειρία της από το προηγούμενο ανέβασμα του έργου στο BIOS. Παίζουν και τραγουδούν οι Ζαφείρης Κουτελιέρης, Δημήτρης Δημόπουλος και Ιωάννα Φόρτη. Η μουσική του Νίκου Κυπουργού εκτελείται ζωντανά από μουσικούς του ARTéfacts ensemble σε νέα ενορχήστρωση του Χαράλαμπου Γωγιού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μουσική: Νίκος Κυπουργός Κείμενο: Θωμάς Μοσχόπουλος (με τη συνεργασία του συνθέτη)
Ενορχήστρωση-μουσική διεύθυνση: Χαράλαμπος Γωγιός Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη Σκηνικό-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βασιλιάς: Ζαφείρης Κουτελιέρης Μουσικός: Δημήτρης Δημόπουλος Μούσα: Ιωάννα Φόρτη
Μουσικοί από το ARTéfacts ensemble: Κλαρινέτο: Αλέξανδρος Μιχαηλίδης / Κώστας Τζέκος Τρομπέτα: Ανδρέας Νικολούζος / Σωτήρης Πέπελας Πιάνο: Χρήστος Σακελλαρίδης / Μπεάτα Πίντσετιτς Βιολοντσέλο: Τάσος Μισυρλής / Μιχάλης Πορφύρης

Πού: ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ / Ιεράς Οδού 44 – Γκάζι / 211.012.44.01

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 12.00
Τιμή εισιτηρίου: €13, €10 (παιδικό)
Διάρκεια: 50 λεπτά

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό
Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη.
Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία για την παράσταση που σας ενδιαφέρει (Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο και email).
Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, στις 2.00 μ.μ.
Από κει και έπειτα, ένας από εσάς θα επιλέξει τους 3 τυχερούς.

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

  • Το Infokids.gr σε συνεργασία με τις “Όπερες των Ζητιάνων” του Νίκου Κυπουργού διοργανώνουν διαγωνισμό και προσφέρουν στους τυχερούς αναγνώστες από 3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει” με δεκτές συμμετοχές από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου έως και την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, στις 2.00 μ.μ.
  • Με τη λήξη του διαγωνισμού γίνεται η «κλήρωση» κατά την οποία ένας από εσάς (ο πρώτος που θα στείλει το σχόλιό του με 3 αριθμούς της επιλογής του, θα επιλέξει τους 3 τυχερούς). Φυσικά, δεν αποκλείει τον εαυτό του από τη διαδικασία.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, e-mail).
  • Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη και ο διαγωνιζόμενος αυτόματα αποκλείεται από τον διαγωνισμό.
  • Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoKids.gr.
  • Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.
  • Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoKids.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.
  • Διευκρινίζουμε ότι οι προσκλήσεις που θα κερδίσουν οι νικητές ισχύουν μόνο για την παράσταση της Κυριακής 23 Ιανουαρίου 2011.

=======================================================================

Η κλήρωση του διαγωνισμού ξεκινά με τη δική σας βοήθεια… για μεγαλύτερη διαφάνεια.

Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι απλή και… διασκεδαστική.
Επομένως, προσέξτε και έχετε γρήγορα αντανακλαστικά:
Ο πρώτος από εσάς που θα γράψει κάτω από το άρθρο του διαγωνισμού ένα σχόλιο με 3 αριθμούς από το 1 ως το 220 (όσες και οι συμμετοχές) θα επιλέξει τους 3 νικητές.

H κλήρωσή μας έχει ολοκληρωθεί.

Ας δούμε ποιοι είναι οι νικητές του διαγωνισμού:

1.  Κατερίνα Βουρλάκη

2. Παναγιώτης Μαραλέτος

3. Ιωάννης Βελεντζάς

** Παρακαλούνται οι νικητές μας να επικοινωνήσουν με το ταμείο του θεάτρου στο τηλ. 211.012.44.01 για να επιβεβαιώσουν την προσέλευσή τους.

Αν δεν είστε ήδη φίλοι κάντε κλικ στο κουμπί Like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και λάβετε μέρος στην κλήρωση.