- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για την αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών από την Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Κακογιάννη (11/12)

Το infokids.gr και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προσφέρουν σε τρεις τυχερούς αναγνώστες την δυνατότητα να κερδίσουν μία διπλή πρόσκληση για να παρακολουθήσουν την κυριακάτικη αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 12:30.

Ας γνωρίσουμε το εργαστήρι αγήγησης παραμυθιών:

Ζωντανεύουν τα παραμύθια;

Τα παλιά παραμύθια «ανακάλυψαν» την επιστημονική φαντασία, τα ρομπότ, τα αστροταξίδια και τους… εξω – γήινους, τη μυστική ζωή κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, τους υπερ – ήρωες, τις καταπληκτικές περιπέτειες!!!

Τι έκαναν οι άνθρωποι πριν από την εφεύρεση του κινηματογράφου; Ποιος έφτιαχνε γι’ αυτούς υπέροχες εικόνες για να τους κάνει να ονειρεύονται και να ταξιδεύουν; Και πως μάθαιναν για μακρινούς τόπους, για πλάσματα αλλόκοτα, για εξωτικές συνήθειες χωρίς τα… ντοκιμαντέρ;;;

Μήπως κάποτε λοιπόν όλα αυτά τα έκαναν οι Παραμυθάδες;

Μια επιτυχημένη αφήγηση χρειάζεται ότι περίπου και μια καλή ταινία: «σενάριο», «σκηνοθεσία», ώστε ο αφηγητής να «ζωντανεύει» το αφήγημα, σωστό «σκηνικό», έστω κι αν αυτό ήταν κάποτε μια φωτιά σε ένα τζάκι, και βέβαια… εικόνα. Μόνο που στην περίπτωση της αφήγησης, την εικόνα τη δημιουργεί ο παραμυθάς. Και τη δημιουργεί με κύριο εργαλείο τη γλώσσα και τη φωνή του.

Κάποτε οι άνθρωποι έφτιαχναν τις δικές τους «ταινίες» με τα μάτια της φαντασίας τους!

Η Σάσα Βούλγαρη δημιουργεί ένα νέο πρόγραμμα ειδικά για το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με λιτά και ευφάνταστα σκηνικά αντικείμενα, αυτοσχέδια μουσικά όργανα, παραδοσιακές αλλά και πρωτότυπες ιστορίες, παρουσιάζει τις αφηγήσεις της για όλες τις ηλικίες. Κάθε φορά διαφορετικές ιστορίες και κάθε μήνα διαφορετική θεματολογία

Το νέο πρόγραμμα προφορικής αφήγησης για παιδιά «Περνούν εικόνες απ’ τα μάτια μου…» με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη προσφέρεται και για οργανωμένες, πρωινές επισκέψεις σχολείων μετά από συνεννόηση με τις διευθύνσεις.

ΜΑ! ΠΩΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ;;; Με λένε Σάσα κι είμαι παραμυθού.
Οι ιστορίες υπάρχουν παντού στη ζωή μου. Ξεπηδούν από την καρδιά μου, το στόμα μου, τα ρούχα και τα παπούτσια μου… από παντού και δεν μπορώ με τίποτα να τις συμμαζέψω.
Είναι τόσες πολλές, που δεν έχω άλλη επιλογή για να μ΄ αφήσουν λίγο ήσυχη παρά να τις λέω συνέχεια από δω κι από κει σε μικρούς και σε μεγάλους… όπου κι αν βρίσκω πρόθυμα αυτιά να την ακούσουν, και κάθε φορά κοιτώ γύρω μου κι από αυτά που βλέπω κι από αυτά που ακούω, ωωωωπ! Μου έρχεται η έμπνευση!

Υπάρχουν κάτι μάτια τόοοσο ορθάνοιχτα και κάτι αυτιά τόοοσο απλωμένα που καμμιά φορά πιστεύω ότι οι άνθρωποι τις τρώνε τις ιστορίες που λέω. Πάντως εγώ πιστεύω πως πραγματικά οι ιστορίες έχουν γεύση και χρώματα, μουσικές, γέλια, τραγούδια και κλάματα… ναι αμέ! Απ΄όλα!
Πως όμως να τα πω αυτά τα πράγματα; Ότι τα παραμύθια γελάνε και κλαίνε. Ότι άλλα είναι κόκκινα – κατακόκκινα μάλιστα! – άλλα απαλά γαλάζια, άλλα μυρίζουν σα φρεσκοσιδερωμένα ρούχα κι άλλα σαν κάτι να καίγεται! Υπάρχουν ιστορίες με γεύση αγριοκέρασου – άκου τώρα! – και κάτι άλλα που είναι σαν αφράτο παγωτό καϊμάκι… μα λέγονται αυτά;

Ε! Δε λέγονται! Έτσι κι εγώ λέω τις ιστορίες και μετά κοιτάω καλά – καλά όσους τις άκουσαν. Είναι τα μάτια ορθάνοιχτα; Κρέμεται το στόμα από την προσήλωση; Είναι τέλος πάντων όλοι σαν να είδαν μόλις… την ωραιότερη, την πιο θαυμαστή, την πιο περιπετειώδη ταινία;

Τότε κι εγώ χαίρομαι. Κι ονειρεύομαι την επόμενη ιστορία.
Μείνετε λοιπόν κοντά μου.

Η Σάσα Βούλγαρη διαλέγει από το πλούσιο ρεπερτόριό της παραμύθια και πρωτότυπες παραδόσεις από τη Ρωσία, τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Μεξικό, την Αμερική, και φυσικά την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου, που μας μιλούν για ζεστασιά των Χριστουγέννων, και τη χαρά της προσμονής μιας νέας χρονιάς!,
Με λιτά και ευφάνταστα σκηνικά αντικείμενα, παράξενα μουσικά όργανα, απ’ όλον τον κόσμο, τραγούδια και πλούσιους φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου περιλαμβάνει τα κάτωθι παραμύθια:

* Μπεφάνα (Ιταλία)
* Το γιορταστικό γεύμα της Γκρέτας (Γερμανία)
* Ο τσαγκάρης και του βασιλιά τα δώρα (Ελλάδα)
* Χριστουγενιάτικη πετρόσουπα!

Λίγα λόγια για την Σάσα Βούλγαρη:

Η Σάσα Βούλγαρη είναι ψυχοπαιδαγωγός, με ειδίκευση και μεγάλη εμπειρία σε εκπαιδευτικά και δημιουργικά προγράμματα απασχόλησης παιδιών σε όλα τα εξελικτικά στάδια από την προσχολική ηλικία ως και το Λύκειο. Είναι γνωστή από την μακριά ενασχόλησή της με την παραδοσιακή τέχνη της αφήγησης. Ανήκει στους πρωτεργάτες της νεο – αφήγησης, με διαρκή επαγγελματική παρουσία από το 1993 και με κοινό που την ακολουθεί στις αφηγήσεις της.
Με τη σταθερή της παρουσία και το σχεδιασμό διαθεματικών προγραμμάτων έχει καθιερώσει τις αφηγήσεις σε μουσειακούς χώρους.

Στις συνεργασίες της συγκαταλέγονται τα μουσεία: Λαικής Τέχνης, Μπενάκη – Ισλαμικής Τέχνης, Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Κυκλαδικής Τέχνης, Παιδικής Τέχνης, τα Ιδρύματα: Κακογιάννη, Κατακουζηνού, Μείζονος Ελληνισμού, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, το Κολέγιο Αθηνών, τα θέατρα Μεταξουργείο και Φούρνος και πολλές πανεπιστημιακές και εκπαιδευτικές σχολές και πολιτιστικοί χώροι.

Το 1998 ήταν η πρώτη που αφηγήθηκε 13 ελληνικά λαϊκά παραμύθια σε σειρά, στην ΕΤ1

Η Σάσα Βούλγαρη δεν αποστηθίζει το υλικό της ακολουθώντας τον παραδοσιακό τρόπο αφήγησης. Η βασική της μέριμνα είναι, όχι να εκσυγχρονίσει το παραδοσιακό υλικό, αλλά να το “αναβαπτίσει” σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, εμφυσώντας νέα πνοή στις παλιές ιστορίες, αλλά με σεβασμό και γνώση στη δομή και στον “κατα παράδοσιν” χαρακτήρα τους.

* Μπεφάνα (Ιταλία)
* Το γιορταστικό γεύμα της Γκρέτας (Γερμανία)
* Ο τσαγκάρης και του βασιλιά τα δώρα (Ελλάδα)
* Χριστουγενιάτικη πετρόσουπα!

Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
Πότε: Κάθε Κυριακή στις 12:30
Εισιτήρια: €8, Ομαδικό (άνω των 10 ατόμων): €6
Τηλ: 210-3418550

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό
Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη.
Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία για την παράσταση που σας ενδιαφέρει (Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο και email).
Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 12.00 μ.μ.
Από κει και έπειτα, ένας από εσάς θα επιλέξει τους 3 νικητές.

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

  • Το infokids.gr και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προσφέρουν σε τρεις τυχερούς αναγνώστες την δυνατότητα να κερδίσουν μία διπλή πρόσκληση για να παρακολουθήσουν την κυριακάτικη αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 12:30. Δεκτές συμμετοχές μεχρι και την Παρσκευή 9 Δεκεμβρίου στις 12:00.
  • Με τη λήξη του διαγωνισμού γίνεται η «κλήρωση» κατά την οποία ένας από εσάς (ο πρώτος που θα στείλει το σχόλιό του με 3 αριθμούς της επιλογής του, θα επιλέξει τους 3 τυχερούς. Φυσικά, δεν αποκλείει τον εαυτό του από τη διαδικασία.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).
  • Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη και ο διαγωνιζόμενος αυτόματα αποκλείεται από τον διαγωνισμό.
  • Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoKids.gr.
  • Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.
  • Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoKids.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.

Οι Διαγωνισμοί μας δημοσιεύονται και στα diagonismos.gr [2], nethall.gr [3], http://kerdiseto.blogspot.com [4], jaba.gr [5], www.tixerakias.com [6]

Η κλήρωση του διαγωνισμού ξεκινά με τη δική σας βοήθεια… για μεγαλύτερη διαφάνεια.

Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι απλή και… διασκεδαστική.
Επομένως, προσέξτε και έχετε γρήγορα αντανακλαστικά:
Ο πρώτος από εσάς που θα γράψει κάτω από το άρθρο του διαγωνισμού ένα σχόλιο με 3 αριθμούς από το 1 ως το 342 (όσες και οι συμμετοχές) θα επιλέξει τους 3 τυχερούς νικητές

Οι τυχεροί νικητές μας που θα απολαύσουν την αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών είναι:

1. Κατερίνα Σείσογλου

2. Ιωάννα Πιπεργιά

3. Ελένη Κουμαρά