- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κιμαδορολό με κασέρι

Η κυρία Αλεξία Αλεξιάδου προσφέρει για όλες εσάς μια συνταγή με βασικό συστατικό τον κιμά, που συνήθως αγαπούν τα παιδιά. Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Νέα κουζίνα» της Βέφας & Αλεξίας Αλεξιάδου.

6 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα και 10΄

Χρόνος ψησίματος 1 ώρα

Υλικά
● 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

● 2/3 κούπας μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο (μόνο ψίχα)

● 1/2 κούπας τριμμένο κρεμμύδι

● 1/3 κούπας κέτσαπ

● 1 κουταλιά μουστάρδα γλυκιά

● αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

● 250 γρ. μαλακό κασέρι ή μαλακό καπνιστό τυρί κομμένο σε ραβδάκια

Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το τυρί. Ρίξτε λίγο ανθρακούχο νερό, ώσπου να γίνει το μείγμα αφράτο. Στρώστε τα 3/4 του μείγματος σε στενόμακρη μικρή φόρμα ψωμιού, ελαφρά λαδωμένη, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Βάλτε στο κέντρο τα ραβδάκια του τυριού. Καλύψτε με τον υπόλοιπο κιμά, ενώνοντας τριγύρω, ώστε να κλείσετε στο κέντρο το τυρί. Ψήστε το στους 175°C, 1 ώρα. Αφήστε το ρολό να κρυώσει ελαφρά. Στραγγίστε προσεχτικά το ζουμί σε μπολ κι αναποδογυρίστε το ρολό σε πιατέλα. Περάστε το πεντανόστιμο ζουμί από σουρωτήρι και δέστε το με λίγο κορν φλάουρ, κι αν θέλετε προσθέστε λίγη μουστάρδα και λίγη μαργαρίνη, για να ετοιμάσετε τη σάλτσα με την οποία θα περιχύσετε τα κομμάτια του ρολού.

Ιδέα: Ετοιμάστε ένα δεύτερο ρολό και φυλάξτε το στην κατάψυξη, για να έχετε μια γρήγορη λύση για το καθημερινό τραπέζι. Αν θέλετε, αντί για τυρί, γεμίστε το ρολό με σφιχτοβρασμένα αυγά, καθαρισμένα.