- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κοινοτικό κονδύλι δίνει ελπίδα για παιδικούς σταθμούς


Κι εκεί που χιλιάδες παιδιά αναμενόταν να μείνουν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, κάτι φαίνεται να αλλάζει, καθώς η κυβέρνηση πλέον εναγωνίως αναζητεί τρόπους για να απορροφηθούν όσο το δυνατό περισσότερα από τα 96.000 παιδιά για τα οποία έχουν κατατεθεί αιτήσεις. Ειδικά φέτος, όπου οι αιτήσεις πολιτών προς τους δήμους προκειμένου να αποστείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς έχουν αυξηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τελευταία νέα λοιπόν το ποσό των 31 εκατ. ευρώ -από τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ που αφορούν το πρόγραμμα Διοικητική Μεταρρύθμιση- θα αποδοθούν στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να καλύψουν το κόστος 11.625 θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των ΟΤΑ. Επίσης μελετάται και η δυνατότητα απορρόφησης παιδιών από ιδιωτικούς σταθμούς, με μικρή οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους

Πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, οι δήμοι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μόνο 42.000 παιδιών, ενώ η κυβέρνηση αναζητεί κονδύλια προκειμένου να ικανοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων.