- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κονσομέ από μοσχάρι και λαχανικά

Κρύος ο καιρός σήμερα και ιδανικός για μια ζεστή σουπίτσα. Φτιάχνουμε λοιπόν κονσομέ από μοσχάρι και λαχανικά. Ένα φαγητό πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες που θα ζεστάνει την ημέρα μας…

Υλικά (για 4 μερίδες)

500 γρ. μοσχαρίσιο κότσι
2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ αγελαδινό βούτυρο
2 πατάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
1 πράσο σε μικρές φέτες
1 κολοκύθι σε μικρά κομμάτια
2 καρότα ψιλοκομμένα σε ροδέλες
50 ml λευκό κρασί
1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 φύλλο δάφνης
2 γαρίφαλα
2 σπόροι κάρδαμο κοπανισμένοι
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
200 γρ. άγρια μανιτάρια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγα φύλλα φρέσκο εστραγκόν ( 1 κ.σ αποξηραμένο)

Εκτέλεση

Πλένουμε και αλευρώνουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε σε βαθιά κατσαρόλα το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρέας να ροδίσει παντού. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα λαχανικά, σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά έχοντας σκεπασμένη την κατσαρόλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα και 15 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι΄. Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά, την σουρώνουμε από λεπτά σήτα, κρατάμε το κρέας και τα λαχανικά στην άκρη και ξαναβάζουμε το ζωμό στην κατσαρόλα μαζί με το εστραγκόν να πάρουν μια βράση για ακόμα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε το κονσομέ πολύ ζεστό με κρουτόν.