- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κουνουπίδι σουφλέ… για να ρίξουμε και τα πιο απόρθητα κάστρα!

 Είναι κάποιες φορές δύσκολο να καταφέρω τα παιδιά μου να φάνε κάποια λαχανικά. Για παράδειγμα, ενώ όλες γνωρίζουμε το πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία των παιδιών το κουνουπίδι, στα παιδιά δεν καίγεται καρφί! Επίσης αν τους μπει κάτι στο μυαλουδάκι τους, πολύ δύσκολα τους αλλάζεις γνώμη, το ίδιο ισχύει και με φαγητά που δεν τους αρέσουν. Για παράδειγμα, τα δικά μου βλαστάρια δεν θέλουν ούτε να ακούνε για το κουνουπίδι! – Μα, βρε γλυκό μου παιδάκι, το κουνουπίδι έτσι, το κουνουπίδι αλλιώς… Τίποτα. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα κάτι για να τους αλλάξω τη διάθεση ως προς το κουνουπίδι, το οποίο είναι πολύ συμπαθέστο λαχανικό… δεν βρίσκετε; Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω το κουνουπίδι σουφλέ, δηλαδή καμουφλαρισμένο κουνουπίδι. Τους το παρουσίασα ως σουφλέ και τους αποκάλυψα την ταυτότητά του, αμέσως μετά την πρώτη μπουκιά και το πρώτο χαμόγελο στα μπουκωμένα μαγουλάκια! 

Μερίδες: 6, Χρόνος προετοιμασίας: 10′, Χρόνος ψησίματος: 30′

Συστατικά
1 1/2 κιλό κουνουπίδι
200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
200 γραμμ. φρέσκο τυρί κρέμα
100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
Για την κρέμα
1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
3 αυγά χωρισμένα
100 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό (½ κεσεδάκι)
αλάτι
μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

 Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Τα αφήνουμε σε λεκάνη με 1/4 φλ. ξίδι για 10′. Τα ξεπλένουμε και τα ζεματάμε για 5΄ σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι.

 Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα: βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο κι αλάτι, και ανακατεύοντας συχνά με σύρμα την αφήνουμε να δέσει. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα, όπως επίσης και το γιαούρτι. Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε αναμειγνύοντάς τα με κουτάλι με κοφτές κινήσεις.

 Σε λαδωμένο τετράγωνο ή μακρόστενο πυρέξ ρίχνουμε 2 κουτάλες κρέμα και στρώνουμε κοντά κοντά τα κομμάτια κουνουπίδι. Εδώ κι εκεί μοιράζουμε το τυρί κρέμα. Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε το σουφλέ για 25′-30′ στους 200ο C αντίστασης, στην τελευταία σχάρα. Συνοδεύει ιδανικά διάφορα κρεατικά.

Πηγή: 7μέρες TV