- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κυριακάτικα απογεύματα στο Σινέ Φιλίπ 14/3

Κυριακάτικα Απογεύματα στο Σινέ Φιλίπ, με εισιτήριο μόνο 2,50 ευρώ για τα παιδιά και τους συνοδούς τους, στο κινηματογραφικό στέκι των πιτσιρικάδων της πρωτεύουσας, στο Cine ΦΙΛΙΠ.

Το αγαπημένο πρόγραμμα παιδιών και νέων, σχεδιασμένο από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, συνεχίζεται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Η παραγωγή είναι του Νεανικού Πλάνου.
Την Κυριακή 14 Μαρτίου και ώρα 16:00 θα προβληθεί η ταινία “Ο Ιταλός ” σε σκηνοθεσία Andrey Kravchuk. Η ταινία εκπροσώπησε τη Ρωσία στα OSCAR του 2006.

Η ταινία
Ένα εξάχρονο παιδί μπορεί να κάνει ελάχιστα πράγματα και καταλαβαίνει εξίσου λίγα. Αλλά νιώθει πολλά. Ο μικρός Βάνια, που ζει στο ορφανοτροφείο, πρόκειται να υιοθετηθεί σύντομα από μια νέα οικογένεια στην ηλιόλουστη Ιταλία.
Κάτω από έναν καθαρό ουρανό, μια νέα ζωή θα αρχίσει. Ο Βάνια αισθάνεται όμως, ότι κάποιος δεν μπορεί να αρχίσει μια νέα ζωή όταν δεν ξέρει ακόμη την παλιά. Αποφασίζει να βρει τη μητέρα του, αλλά για να κλέψει τα στοιχεία της από τα αρχεία, πρέπει πρώτα να μάθει να διαβάζει. Μελετώντας, μαθαίνει άλλους μηχανισμούς που κυβερνούν τον κόσμο των ενηλίκων: τη διαφθορά της αστυνομίας, την απληστία των γραφειοκρατών για τους οποίους οι ξένες υιοθετήσεις είναι πηγή μεγάλου εισοδήματος και τη γενική αδιαφορία τους για τη μοίρα του παιδιού.
Αντίθετα από τους ενηλίκους, ο Βάνια αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εαυτό του και για τις αποφάσεις του.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Andrey Kravchuk
Σενάριο: Andrey Kravchuk
Ηθοποιοί: Kolya Spiridonov, Denis Moiseenko, Sasha Syrotkin, Andrei Elizarov, Vladimir Shipov, Polina Vorobjeva, Olga Shuvalova
Διεύθ. Φωτογραφίας: Alexander Burov
Μοντάζ: Tamara Lipartiya
Μουσική: Alexander Kneiffel
Παραγωγή: Vladimir Husid, Vladimir Bogoyavlensky

O σκηνοθέτης
Ο Andrey Kravchuk γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 1962 στο Λένινγκραντ. Σπούδασε μαθηματικά και πολιτικός μηχανικός. Το 1977 αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Αγίας Πετρούπολης. Σήμερα είναι καταξιωμένος σκηνοθέτης και συγγραφέας. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 με την ταινία “Rozhdestvenskaya misteriya” στην οποία υπέγραφε τη σκηνοθεσία και το σενάριο. Ακολούθησαν οι ταινίες: “Italianetz”, “Admiral”, αλλά έγινε γνωστός με την ταινία “Mify moego detstva”.

Cine Φιλίπ: Θάσου 11 – Πλ. Αμερικής, τηλ. 210-8612476.
Προβολή: Κυριακή 14 Μαρτίου, 16:00 μ.μ.