Μαγιονέζα σοκολάτας

Ποιος είπε ότι υπάρχει μόνο αλμυρή μαγιονέζα; Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια γλυκιά μαγιονέζα σοκολάτας που μπορεί να αντικαταστήσει την κλασική εκδοχή της μερέντας.

Υλικά:

150 γραμμ. σοκολάτα σε κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
5 – 6 κουταλιές της σούπας νερό
3 κρόκοι αυγών καλά χτυπημένοι

Eκτέλεση:

Λιώνετε προσεκτικά σε μια μικρή κατσαρόλα τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το νερό. Ανακατεύετε συνεχώς ώσπου η σοκολάτα να πάρει υγρή και ρευστή μορφή και όταν υγροποιηθεί πλήρως προσθέτετε τους κρόκους των αυγών. Απομακρύνετε προσεκτικά το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως τη “μαγιονέζα” σοκολάτας και εν συνεχεία τη βάζετε σε ένα βαζάκι.