Μαθήματα και τα Σάββατα ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας

Μαθήματα και το Σάββατο προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες θα πρέπει να κάνουν οι μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων, όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας, κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.

“Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξοικονομήσουμε πόρους και να μην σπαταλιούνται τα ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου. Όμως η Παιδεία, η Υγεία και η Ασφάλεια πρέπει να περιφρουρηθούν. Ακριβώς γιατί ο πολίτης μέσα στην κρίση, με μειωμένο εισόδημα, έχει ανάγκη από το σχολείο του παιδιού του, το νοσοκομείο, τον πυροσβέστη, τον αστυφύλακα στη γειτονιά του. Σε αυτούς τους τρεις τομείς είναι αναγκαίο να υπάρξει κάποιου είδους διαφοροποίηση.”

«Σέβομαι και κατανοώ την πικρία και τα αδιέξοδα στην κάθε οικογένεια. Το να κάνεις, όμως, κατάληψη για να διαμαρτυρηθείς δεν το θεωρώ σωστό. Μπορείς με πολλούς ειρηνικούς τρόπους να διαμαρτυρηθείς. Η Δημοκρατία μας το επιτρέπει. Κλείνουν το σχολείο, αλλά θα αναγκαστούν να πηγαίνουν το Σάββατο για να μη χαθεί ούτε μία εκπαιδευτική ώρα προς όφελος των παιδιών και της Παιδείας» τόνισε, μιλώντας στη ΝΕΤ.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι καταλήψεις «έχουν γίνει της μόδας» και «στρέφονται εναντίον των ίδιων των μαθητών».

Αναφερόμενη στις καταστροφές που έγιναν σε σχολεία της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας έκανε λόγο για «επικίνδυνα φαινόμενα». «Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να ειδοποιούνται οι Αρχές. Εχουν υποχρέωση τα στελέχη της εκπαίδευσης να ειδοποιούν τις Αρχές. Δεν μπορεί το υπουργείο να είναι σε όλα τα σχολεία» είπε.

Για το θέμα των σχολικών βιβλίων, η κυρία Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση μέσα στον Οκτώβριο θα έχει εξομαλυνθεί πλήρως.