- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Μελωδίες και εικόνες από αγαπημένες ταινίες της Disney στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (8-11/3)

Και ποιος δεν έχει λατρέψει τις τιανίες και τις μελωδίες της Disney. Μικροί μεγάλοι έχουν ταξιδέψει, έχουν ξεχαστεί και έχουν ονειρευτεί με τις υπέροχες εικόνες των ταινιών. Τώρα, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Disney Ελλάδας παρουσιάζει έξι παραστάσεις με Μελωδίες και Εικόνες από αγαπημένες ταινίες της Disney με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι μοναδικές αυτές παραστάσεις θα παρουσιάζουν σκηνές από θρυλικές ταινίες της Disney συγχρονισμένες με μουσική από το αρχείο του Walt Disney Studio δημιουργώντας μία πραγματικά μαγευτική εμπειρία.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των πολύ επιτυχημένων παραστάσεων διεθνώς Disney in Concert, μέσα από τις οποίες χιλιάδες οικογένειες έχουν γνωρίσει τον συμφωνικό κόσμο της Disney. Το θέμα των παραστάσεων είναι «Μαγική Μουσική από τις Ταινίες της Disney», με τις οποίες οι οικογένειες θα μεταφερθούν σε ένα μουσικό ταξίδι μέσα από κλασικές, βραβευμένες με Όσκαρ ή και άλλες διακρίσεις, ταινίες της Disney όπως «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», «Αλαντίν», «Μουλάν» και «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών».

Ο κ. Μιχάλης Μικρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Disney Ελλάδας, σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που, σε συνέχεια της απίστευτης αποδοχής από το κοινό του Disney in Concert σε όλο τον κόσμο, συνεργαζόμαστε με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να φέρουμε αυτή τη συμφωνική εμπειρία για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι παραστάσεις συνεχίζουν την παράδοσή μας να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία στα παιδιά και τις οικογένειές τους και ελπίζουμε πως οι μαγευτικές ερμηνείες θα τους κατακτήσουν».

Ο κ. Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά προσφέρουμε ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Ακροατές και συμμετέχοντες θα γνωρίσουν από κοντά την τέχνη του συνδυασμού διάσημων κινουμένων σχεδίων και ταινιών με μία τεράστια Συμφωνική Ορχήστρα επί σκηνής».

Υπό τον μαέστρο Χάρη Ηλιάδη, η Συμφωνική Ορχήστρα στο σύνολό της θα δώσει έξι παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: τέσσερις σχολικές παραστάσεις (8 και 9 Μαρτίου) και δύο παραστάσεις για το κοινό (10 και 11 Μαρτίου, στις και 18:00 μ.μ. και 11:30 π.μ. αντίστοιχα).

Το Disney In Concert έχουν παρουσιάσει 38 ορχήστρες σε εννέα χώρες σε όλον τον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια. Τώρα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να γιορτάσει τη μουσική κληρονομιά των θρυλικών ταινιών της Disney με τις κλασικές μουσικές συνθέσεις από το αρχείο του Walt Disney Studio, όπως αυτά διατίθενται από την Disney Music Publishing.

Πληροφορίες για τα Εισιτήρια:
Τα εισιτήρια κοστίζουν €6 για τους μαθητές και €8 για το κοινό και είναι διαθέσιμα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (www.tch.gr) Τηλέφωνο: 2310 895938-9.

Πληροφορίες για την παράσταση:
Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012: Παραστάσεις για σχολεία –
Ώρες παραστάσεων 10:00πμ και 12:00μμ.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 στις 18:00 μμ και Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 στις 11.30 πμ