- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ταξιδεύουμε με ιστιοφόρο στον Ισθμό

Ετοιμαστείτε για μια μίνι κρουαζιέρα που θα φέρει όμως μάξι χαρά σε όλα τα μέλη της οικογένειας.
Το καλοκαίρι έφτασε, φέρνοντας τις χάρες του, κι εμείς σκεφτόμαστε ένα δώρο για όλα τα μέλη της οικογένειας, που θα το θυμούνται για καιρό. Κι αν αναρωτιέστε τι, θα σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα που δεν φαντάζεστε. Τον περίπλου του Ισθμού με ένα ξύλινο Liberty. Σίγουρα είναι ένα δώρο που τα παιδιά δεν το περιμένουν, από την άλλη η εκδρομή που σας προτείνουμε είναι τόσο κοντά στην Αθήνα και τις γειτονικές πόλεις που μπορεί να αποφασιστεί και να προετοιμαστεί σε χρόνο dt. Μάλιστα η εν λόγω απόδραση εύκολα μπορεί να γίνει ολοήμερη, αφού μπορεί να συνδυαστεί με πλήθος άλλων δραστηριοτήτων στη γύρω περιοχή. Και φυσικά πέρα από τη χαρά των παιδιών, που θα χτυπήσει κόκκινο και τη δεδομένη ψυχαγωγία όλης της οικογένειας, στα συν αυτής της εκδρομής είναι και η… έμμεση εκπαίδευση, αφού θα μάθετε ή θα θυμηθείτε ένα σωρό πράγματα που αφορούν την ιστορία της περιοχής και έχουν να κάνουν πιο συγκεκριμένα με τη διάνοιξη της Διώρυγας.

Τι θα δείτε
Πρώτα απ’ όλα την ευθεία τομή του Ισθμού συνολικού μήκους 6.346 μ. που δημιούργησε μια θαλάσσια οδό σε βάθος 78 μ. από την επιφάνεια της γης, τα φυσικά πρανή της Διώρυγας που είναι ιδιαίτερης ομορφιάς και γεωλογικού ενδιαφέροντος, την πλάκα του Νέρωνα, αυτοκράτορα της Ρώμης, που συνέβαλε στην υλοποίηση της διάνοιξης, το δυτικό τμήμα του αρχαίου Δίολκου, λιθόστρωτου δρόμου που χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα για την από ξηράς μεταφορά των πλοίων κ.ά.
Κοντινά σημεία εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος -και όχι μόνο- που μπορούν να συνδυαστούν με την κρουαζιέρα είναι τα εξής:
• Αρχαίος Δίολκος (5 λεπτά)
• Μουσείο Κορίνθου, Ακροκόρινθος και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι (20 λεπτά)
• Μουσείο Ισθμίας, Ρωμαϊκά Λουτρά, Στάδιο και αρχ. χώρος (5 λεπτά)
• Αρχαία Επίδαυρος (1 ώρα & 15 λεπτά)
• Μυκήνες και Ναύπλιο (45 λεπτά & 1 ώρα και 15 λεπτά αντίστοιχα)
• Ολυμπία (2 ώρες & 30 λεπτά)

Πρόγραμμα για σχολεία
Η κρουαζιέρα μπορεί να οργανωθεί ακόμη και από σχολικά γκρουπ –με ειδική προσφορά μάλιστα-, κάτι που λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια.
Στόχος του Προγράμματος, όπως μας λέει ο κ. Δημήτρης Ρούσσης από την ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Α.Ε., είναι η ψυχαγωγική περιήγηση και πολιτιστική ξενάγηση των μαθητών αλλά και η επαφή τους με την φυσική ομορφιά της Διώρυγας, ένα από τα σημαντικότερα και πολύπλευρα έργα υποδομής του 19ου αιώνα.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα έχει προσαρμοστεί έτσι ώστε στην κλασική διάρκεια της εκδρομής (περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά) να περιλαμβάνεται:

• Διάπλου της Διώρυγας, με το ημερόπλοιο «Canal Vista» Ιστορική αναφορά, στην ιδέα υλοποίησης της διόρυξης του Ισθμού της Κορίνθου καθώς και στην σύγχρονη εμπορική σημασία της Διώρυγας, από εξειδικευμένο προσωπικό.
• Παρουσίαση ιστορικού αρχείου από τη διόρυξη της Διώρυγας έως τις μέρες μας (Εργασίες διόρυξης, εγκαίνια, πρώτα χρόνια λειτουργίας, Β’ Παγκόσμιος πόλεμος, σχέδιο Marshall, κ.ά.). Η παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου παρέχεται κατόπιν συνεννόησης και χωρίς επιπλέον χρέωση.

Info
Πρόσβαση
Κύριος τόπος αναχώρησης/άφιξης: Προβλήτα Ισθμίας
Επίσης, κατόπιν συνεννόησης είναι δυνατή η αναχώρηση από την προβλήτα Ποσειδωνίας ή το Λιμενοβραχίονα Λουτρακίου.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το «Canal Vista», στο τηλ. 27410 30880