Μια φορά κι έναν καιρό και τι γίνεται παρακάτω… Ένα εργαστήρι για παιδιά Δημοτικού!

Ένα πολύ – εργαστήρι δημιουργικής γραφής, εικαστικής και θεατρικής έκφρασης για παιδιά, βασισμένο στα παραμύθια, σχεδιασμένο ειδικά για το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την Ψυχοπαιδαγωγό και Παραμυθού Σάσα Βούλγαρη. Με τη βοήθεια της κουκλοπαίχτριας Μαργαρίτας Δημητρούση παρουσιάζει ένα δροσερό καλοκαιρινό εργαστήρι γεμάτο παιχνίδια και φαντασία αποκλειστικά για τους μικρούς μας φίλους.

Ένα εργαστήρι για παιδιά Δημοτικού! Μια γνωριμία με τον μαγικό κόσμο των παραδοσιακών παραμυθιών, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν παλιές ιστορίες και παραδοσιακά παραμύθια, και να εμπνευστούν από αυτές με τρόπους πολλούς και διαφορετικούς. Ομαδικά κολλάζ, γλωσσικά παιχνίδια, δημιουργία κόμικ, θεατρικό παιχνίδι, κουκλουθέατρο, προβολή ταινίας, μουσικοί αυτοσχεδιασμοί με… κατσαρολικά και άλλα πολλά! Και ιστορίες –πολλές!!! – που θα φτιάξουμε επιτόπου.

Στόχοι του εργαστηρίου
Ο σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με κείμενα τόσο της προφορικής παράδοσης, όσο και της επώνυμης λογοτεχνικής παραγωγής, αναπτύσσοντας την φιλαναγνωσία τους, να παίξουν δημιουργικά με τις ιστορίες, να τις εικονογραφήσουν και να τις ζωντανέψουν, εξασκώντας τη γλωσσικής τους ικανότητα, να διευρύνουν τους ορίζοντες της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με άτομα διαφορετικής ηλικίας από τη δική τους, με τρόπο… παραμυθένιο. Να περάσουν κάποιες στιγμές ξενοιασιάς και δημιουργικού παιχνιδιού.

Προϋποθέσεις
Τα παιδιά που μπορούν να λάβουν μέρος στο συγκεκριμένο εργαστήρι, πρέπει να έχουν ηλικία Δημοτικού ώστε να έχουν κατακτήσει επαρκώς τη δυνατότητα να εκφράζονται γλωσσικά.

Το εργαστήρι θα λειτουργεί καθημερινά για δέκα (10) συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες μετά το κλείσιμο των σχολείων από τις 9.30 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι, ώστε να εξυπηρετεί – για κάποιες ώρες – τους γονείς που εργάζονται. Στις ώρες αυτές έχουν προβλεφτεί εναλλαγές χώρου – ώστε τα παιδιά να ξεκουράζονται, αλλά και να τρώνε κάτι που θα φέρνουν μαζί τους.

Συντελεστές
Πρωτότυπη ιδέα, σχεδιασμός προγράμματος, επιλογή κειμένων και συντονισμός εργαστηρίου:Σάσα Βούλγαρη
Κουκλοπαίχτρια: Μαργαρίτα Δημητρούση
Κόστος συμμετοχής για το πλήρες πρόγραμμα: 280€
Διάρκεια εργαστηρίων: 2 εβδομάδες (9 εργαστήρια)
Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής ανά εβδομάδα με το μισό κόστος: 140€
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 παιδιά ενώ, για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων, απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 10 παιδιών.
Πότε: Από Τρίτη 14 έως Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011
Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : [email protected] Ιστοσελίδα: www.mcf.gr
Πληροφορίες/Δηλώσεις συμμετοχής: ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ: 210 9572613, 6972 261037, [email protected]