- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κλήρωση στη Βρετανία προσφέρει δώρο μια θεραπεία γονιμοποίησης

Άπαικτοι τζογαδόροι αποδεικνύονται οι Βρετανοί, οι οποίοι, αυτή τη φορά, προτείνουν κλήρωση με έπαθλο την απόκτηση παιδιού με εξωσωματική γονιμοποίηση. Τα δελτία, τα οποία θα έχουν κόστος 22 ευρώ, θα δίνονται από τις 30 Ιουλίου μέσω Διαδικτύου. Η Επιτροπή Στοιχημάτων της Βρετανίας εξασφάλισε άδεια από τη φιλανθρωπική οργάνωση «To Hatch», η οποία προσφέρει συμβουλές σε ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας.

Σύμφωνα με τους αρμοδίους, η κλήρωση θα επαναλαμβάνεται κάθε μήνα, ίσως και ανά δύο βδομάδες, αν αποδειχθεί επιτυχής. Το έπαθλο του νικητή δεν θα είναι άλλο από θεραπείες γονιμότητας αξίας 27.000 ευρώ σε μία από τις καλύτερες κλινικές της χώρας.

Η φαντασία όμως των Βρετανών δεν σταματά εδώ, αφού σκέφτηκαν και τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη ζωή των νικητών πιο εύκολη κατά τις μέρες που θα διαρκέσει η εξωσωματική. Θα παρέχουν ακόμη διαμονή σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο, σοφέρ για την μετακίνηση του νικητή, καθώς και κινητό τηλέφωνο για να είναι πάντοτε σε επικοινωνία με το ιατρικό προσωπικό.

Το δελτίο αυτό δεν αφορά αποκλειστικά ζευγάρια. Μπορούν να το αγοράσουν πολίτες κάθε ηλικιακής κατηγορίας, σεξουαλικών προτιμήσεων η κοινωνικής κατάστασης, όπως ομοφυλόφιλοι, ανύπαντρες γυναίκες ή άντρες ή ακόμα και ηλικιωμένοι, αφού είναι δυνατό να μεταβιβάσουν το έπαθλο σε συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο.

Και τι γίνεται αν αποτύχει η εξωσωματική; Σε αυτή την περίπτωση, θα προτείνεται η χρήση δωρητών ωαρίων, η λύση της παρένθετης μητέρας ή της αναπαραγωγικής χειρουργικής. Κέρδη που πιθανώς προκύψουν θα διατεθούν εκ νέου στην φιλανθρωπική οργάνωση.

Η ιδρύτριά της υπογραμμίζει ότι «χιλιάδες ζευγάρια δεν είναι σε θέση να διαθέσουν 6.000 ευρώ για εξωσωματική γονιμοποίηση», επομένως η κλήρωση αποτελεί μια δυνατότητα τεκνοποιίας για όλους αυτούς. Μάλιστα, σε διάφορες περιοχές της Βρετανίας δεν υπάρχει καθόλου η δυνατότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Όπως βέβαια αναμενόταν, μια τέτοια πρωτοβουλία δεν θα περνούσε ασχολίαστη. Διάφορες θρησκευτικές ομάδες υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό η ανθρώπινη ύπαρξη και δημιουργία απαξιώνεται, αφού τα δελτία της κλήρωσης ενδέχεται να διατεθούν ακόμη και από πρακτορεία εφημερίδων.
Σύμφωνα με τους τελευταίους, θα έπρεπε να επιζητούμε αντί τεχνητών τρόπων γονιμοποίησης, μελέτες για τις αιτίες των προβλημάτων γονιμοποίησης.

Την όλη κατάσταση σκιαγραφούν και στατιστικές έρευνες, οι οποίες αναφέρουν ότι 1 στα 7 ζευγάρια υποφέρει από προβλήματα γονιμότητας, ενώ το 1% των μωρών που έρχονται κάθε χρόνο στον κόσμο στην Αγγλία είναι αποτέλεσμα εξωσωματικής γονιμοποίησης.