Μπισκότα με ινδοκάρυδο

Φτιάξε σπιτικά μπισκότα μαζί με τα παιδάκια σας αυτές τις ημέρες που ο καιρός είναι για σπίτι!!! Εύκολη και γρήγορη συνταγή που δύσκολα θα αφήσει τα παιδιά άμετοχα.

Υλικά
2 ασπράδια
1/8 κουταλάκι κρεμόριο
1/8 κουταλάκι αλάτι
3/4 σούπας ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι εσάνς πικραμυγδάλου
3/4 κούπας ινδοκάρυδο τριμμένο
κόκκινα κερασάκια γλασέ

Εκτέλεση
Χτυπήστε τ’ ασπράδια με το κρεμόριο και το αλάτι μέχρι να πήξουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε λίγη-λίγη τη ζάχαρη, ώσπου να επιτύχετε μια μαρέγκα σφιχτή. Ρίξτε την εσάνς πικραμυγδάλου πικραμυγδάλου, τη βανίλια, το ινδοκάρυδο κι ανακατέψτε καλά. Ρίξτε κουταλιές από το μίγμα σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο στρωμένο στο ταψί του φούρνου. Βάλτε στο κέντρο μισό κόκκινο κερασάκι γλασέ και βουτώντας ένα πινελάκι σε ασπράδι αυγού (όχι χτυπημένο) αλείψτε την επιφάνεια. Ψήστε στους 150 βαθμούς για περίπου 20 λετπά.

Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά και μετά βγάλτε τα προσεκτικά από το λαδόχαρτο. Αφήστε τα κάπου να κρυώσουν εντελώς και φυλάσσετε τα σε κάποιο δοχείο που να μην μπαίνει αέρας.