- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Νέα έρευνα: Οι φρουτοχυμοί βοηθούν στην καρδιά

Οι διατροφολόγοι συστήνουν 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και τα οφέλη των φρουτοχυμών, οι οποίοι περιέχουν λιγότερες φυτικές ίνες και περισσότερα σάκχαρα σε σχέση με τα ολόκληρα φρούτα. Η κατανάλωση φρουτοχυμών σύμφωνα με τελευταία έρευνα Γάλλων ειδικών, προσφέρει οφέλη για την καρδιά. Οι ερευνητές που έκαναν στο εργαστήριο πειράματα με χοίρους, οι οποίοι τράφηκαν με διάφορα μίγματα φρουτοχυμών, εμφάνισαν χαλάρωση στα τοιχώματα των αρτηριών τους.

Παραμένει να αποδειχτεί ότι και στους ανθρώπους οι φρουτοχυμοί έχουν ωφέλιμη δράση όσον αφορά την καρδιαγγειακή λειτουργία. Πάντως για μια ακόμη φορά οι επιστήμονες δεν ήταν σε θέση να εξηγήσουν ακριβώς γιατί τα φρούτα κάνουν καλό στην καρδιά. Η ευεργετική δράση των χυμών αποδίδεται κυρίως στη χημική ουσία πολυφαινόλη, που υπάρχει σε φρούτα και καρπούς.

Η έρευνα βρήκε ότι ανάμεσα στα πιο ωφέλιμα για την καρδιά φρούτα, που θα έπρεπε να περιλαμβάνονται σε ένα φρουτοχυμό, είναι τα σταφύλια και τα φραγκοστάφυλα.