Ξενώνας Αμφίκαια, το καμάρι του Παρνασσού!

Το Αγρόκτημα
Διακόσια στρέμματα γης ορίζουν έναν μικρό παράδεισο που υπακούει στα ανθρώπινα μέτρα. Τόσο μεγάλο που αξίζει να τον εξερευνήσετε. Τόσο μικρό ώστε να ψηλαφίσετε, σε κάθε γωνιά του, το σφυγμό της φύσης. Λυγερές αμυγδαλιές, σγουρές αχλαδιές, θάμνοι και περήφανα αγριόδεντρα τον κατοικούν. Φροντισμένοι κήποι τον στολίζουν. Χαριτωμένες βρύσες κουβαλούν δροσιά. Χτιστές πέργκολες προσκαλούν τον ίσκιο. Μεθυστικές οσμές βοτάνων κεντούν τον αέρα…Κι ο Παρνασσός στο βάθος, πότε λευκός και πότε πράσινος, μετρά το χρόνο και σημαίνει την αλλαγή των εποχών. Εκεί, σεβόμενοι τη γη, την καλλιεργούν με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Παράγουν όσα μπορεί να μας χαρίσει και συντηρούν αληθινές γεύσεις που κοντεύουν να λησμονηθούν.

Εκεί, προστατεύουν τη ζωή. Εκτρέφουν περήφανα θεσσαλικά άλογα και σκυριανά πουλάρια που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και συντηρούν κατοικίδια που χαίρονται, ελεύθερα, τη φροντίδα μας.

Εκεἰ, προσφέρουν εγκάρδια φιλοξενία σ’ όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και να θυμηθούν τη μυστική γλώσσα του βουνού. Ο πρότυπος χώρος αγροτουριστικών δραστηριοτήτων Αμφίκαια δεν είναι ένα τυπικό ξενοδοχείο – είναι μια φιλόξενη αγκαλιά γεμάτη εμπειρίες. Ένας μικρός ορεινός παράδεισος στα δικά σας μέτρα
αμφικαια2Οι Δραστηριότητες
Το αγρόκτημα Αμφίκαια είναι ένας χώρος εγκάρδιας φιλοξενίας, είναι όμως κι ένα ολοζώντανο αγρόκτημα, με το πρόγραμμα και τις δουλειές του. Αν το θελήσετε , θα πάρετε μια αξέχαστη γεύση της αγροτικής ζωής, συμμετέχοντας, κατά βούληση, στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Μπορείτε, ανάλογα με την εποχή, ν’ ασχοληθείτε με την κηπουρική, το φύτεμα, το βοτάνισμα και το μάζεμα των φρούτων.

Όλος ο χώρος είναι δικός σας. Επειδή όμως όλος δικός σας είναι και ο χρόνος, έχετε όλες τις δυνατότητες για να τον αξιοποιήσετε. Μπορείτε να χαρείτε κάθε λεπτό της διαμονής σας εδώ, κάνοντας πεζοπορία στα μονοπάτια του Παρνασσού ή ποδηλασία βουνού, δοκιμάζοντας τις ικανότητές σας στην τοξοβολία, παίζοντας ποδόσφαιρο στο μικρό μας γήπεδο με το φυσικό χορτάρι.

Αν, τέλος, σας αρέσει το καλοκαιρινό κολύμπι, δεν θα το στερηθείτε! Η μεγάλη γούρνα με το κατακάθαρο κρυστάλλινο νερό που έρχεται από τον Παρνασσό και ανακυκλώνεται συνεχώς, θα σας χαρίσει μια ανεπανάληπτη, αναζωογονητική εμπειρία.
Η Διαμονή
Δεκαέξι παραδοσιακά σπίτια, πετρόχτιστα τα πιο πολλά, είναι τα ιδανικά καταφύγια  για σας. Ανεξάρτητα, για να χαρίζουν γαλήνη. Κοντινά, το ένα στο άλλο, για να σχηματίζουν μια φιλική γειτονιά. Πανέμορφα, για να συμπληρώνουν το τοπίο.

Αμφίκαια3Οι φωτεινοί εσωτερικοί τους χώροι, δροσεροί το καλοκαίρι και γεμάτοι από τη θαλπωρή που χαρίζει η κεντρική θέρμανση και το τζάκι το χειμώνα, είναι φτιαγμένοι με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, διακοσμημένοι με λιτότητα, φινέτσα και γούστο και εξοπλισμένοι σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, ώστε να μη σας λείψει τίποτα. Οι πέτρινοι τοίχοι του σας υπόσχονται απομόνωση. Τα μεγάλα τους παράθυρα σας φέρνουν μέσα στο τοπίο.

Οι κήποι του αγροκτήματος, τα στεγασμένα κιόσκια και οι κοινόχρηστοι χώροι που τα περιβάλλουν, σας επιτρέπουν να κινηθείτε ελεύθερα, να πάρετε μέρος στις αγροτικές δρστηριότητες – ανάλογα με την εποχή – και να γνωριστείτε με τους γείτονές σας, αν το επιθυμείτε.

Στο Αμφίκαια, είναι σίγουρο ότι  θα νοιώσετε “σαν… στο κτήμα σας”!

Τοποθεσία
Το αγρόκτημα Αμφίκαια βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού, ανάμεσα στα χωριά Αμφίκλεια και Τιθορέα.

Για να πάτε με αυτοκίνητο, ξεκινώντας από την Αθήνα, στο 110ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής οδού βγείτε στην έξοδο του Κάστρου με κατεύθυνση προς Ορχομενό – Λειβαδιά. Μόλις περάσετε τον Ορχομενό θα βρείτε τη διασταύρωση με την Παλιά Εθνική οδό και θα ακολουθήσετε το δρόμο με κατεύθυνση Κάτω Τιθορέα – Αμφίκλεια – Λαμία. Πέντε περίπου χιλιόμετρα μετά την Κάτω Τιθορέα, στο 156ο χιλιόμετρο (υπάρχουν πέτρινοι χιλιομετροδείκτες), θα συναντήσετε την πρώτη ξύλινη πινακίδα με το όνομα Αμφίκαια και, στρίβοντας αριστερά, θα οδηγηθείτε στην είσοδο του αγροκτήματος. Δείτε στο χάρτη τη διαδρομή Αθήνα – Αμφίκλεια Παρνασσός.

Για να έρθετε από τη Θεσσαλονίκη, θα ακολουθήσετε τη διαδρομή Λάρισα – Λαμία και μέσω Μπράλου θα φτάσετε ως την Αμφίκλεια. Θα κινηθείτε προς την Τιθορέα και, μετά από 7 χιλιόμετρα, θα στρίψετε δεξιά ακολουθώντας τις πινακίδες.

Για να πάτε με τρένο, από το Σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα ή από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, αρκεί να επιλέξετε ένα από τα δρομολόγια της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη, να αποβιβαστείτε στο σταθμό Τιθορέας και να επικοινωνήσετε μαζί με τους ανθρώπους του αγροκτήματος  για να φροντίσουν  σχετικά με  την άμεση μεταφορά σας στο αγρόκτημα.

Επικοινωνἰα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας για κρατήσεις 223 4048860,  223 4048885,  697 7596196

www.amfikaia.gr