- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ξεχωριστό γιορτινό μακιγιάζ με την υπογραφή του YSL

Ένα κομψό, δυναμικό, έντονο μακιγιάζ εμπνευσμένο από το σμόκιν προτείνει για τις φετινές γιορτές ο Yves Saint Laurent.

Τα smokey eyes σε αποχρώσεις του μαύρου συνδυασμένα με ένα έντονο κόκκινο κραγιόν ή κάτι πιο ήπιο στα χείλη είναι η επιλογή που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε στο ρεβεγιόν με ένα YSL attitude.

Πηγή έμπνευσης λοιπόν το κλασικό σμόκιν που πρώτος εισήγαγε το 1966 ο γνωστός Γάλλος μόδιστρος θέλοντας να δώσει δυναμισμό στη γυναίκα. Έτσι και το φετινό γιορτινό look είναι αφιερωμένο στη γυναίκα που θέλει να είναι ελκυστική και κομψή αλλά συνάμα επαναστάτρια.

Πώς θα αποκτήσετε λοιπόν το απόλυτο μακιγιάζ για τα πάρτι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς;

Η Βίβη Λέντζη, διευθύντρια εκπαίδευσης του YSL στην Ελλάδα δίνει τα απαραίτητα tips στις αναγνώστριες του infokids

Noir terriblement

Βήμα 1ο

Ξεκινάμε βάζοντας στην περιοχή γύρω από τα μάτια το Touche Eclat, ένα στυλό που σβήνει τα σήμαδια της κούρασης και φωτίζει το πρόσωπο, κάνει πιο ανάγλυφο το περίγραμμα των χειλιών ενώ σμιλεύει τα ζυγωματικά.

Το βάζουμε στο καπάκι των ματιών και στο τόξο κάτω από φρύδια.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μολύβι αδιάβροχο (Dessin du regard waterproof) και ζωγραφίζουμε το καπάκι του ματιού χωρίς να προσπαθούμε να το κάνουμε ίσιο ή συμμετρικό.

Ακολούθως με ένα μαλακό πινέλο και κάνοντας ανοδικές κινήσεις αναμειγνύουμε το μολύβι, ώστε να απλωθεί σε όλο το βλέφαρο.

Βήμα 3ο

Παίρνουμε τις αποχρώσεις που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά της παλέτας Noir terriblement η οποία περιλαμβάνει αποχρώσεις του μαύρου και με αυτές γεμίζουμε τα κενά που έχει αφήσει το μολύβι..

Στη συνέχεια, με τις αποχρώσεις της δεξιάς πλευράς της παλέτας (που είναι πιο σκληρές και γυαλιστερές κάνουμε τη γωνία και την πτυχή του βλεφάρου.

Βήμα 4ο

Βάζουμε το Touche Eclat και κάτω από τα μάτια και μετά βάφουμε το εσωτερικό και εξωτερικό του κάτω βλεφάρου με το μολύβι. Έπειτα περνάμε σκιά στις κάτω βλεφαρίδες (διαλέγοντας κάποια από τις σκουρόχρωμες της αριστερής πλευράς της παλέτας).

Βήμα 5ο
Ολοκληρώνουμε το μακιγιάζ των ματιών περνώντας τη μάσκαρα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε τη μάσκαρα singulier (όγκο, μήκος, καμπύλες) είτε τη Volume Effet Faux Cils Shocking (υπέρτατος όγκος και καμπύλες με ένα μόνο πέρασμα).

Βήμα 6ο

Βάζουμε το μέικ απ και την πούδρα (εφόσον χρειάζεται και η οποία συστήνεται κυρίως για λιπαρές επιδερμίδες ή μεικτές επιδερμίδες με τάση προς λιπαρότητα).

Tip: Οι make up artists του Yves Saint Laurent προτείνουν την εφαρμογή του μέικ απ και της πούδρας μετά το βάψιμο των ματιών ώστε να αποφεύγουμε ανεπιθύμητους λεκέδες στο πρόσωπο από τις σκιές,

Βήμα 7ο

Βάφουμε τα χείλη με ένα έντονο κόκκινο κραγιόν, όπως το Νο 1 ή 40 ή ένα σε πιο ήπια απόχρωση όπως το ROUGE PUR COUTURE N°37.

Μπορούμε φυσικά και να χρησιμοποιήσουμε ένα από τα νέα lip gloss του YSL όπως το GOLDEN GLOSS Νο 44 (χρώμα πάγου) ή το Νο 47 (μοβ του αμέθυστου).

Tip: Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε μολύβι στο περίγραμμα των χειλιών

Βήμα 8ο

Ολοκληρώνουμε με ένα ρουζ, (άναλογα με την επιδερμίδα)

΄