Οικολογικά παπούτσια Μανόλο Μπλάνικ

Μια ξεχωριστή συνεργασία έκανε ο διάσημος σχεδιαστής υποδημάτων Μανόλο Μπλάνικ με την σχεδιάστρια Μάρσια Πάτμος, παρουσιάζοντας μια ανοιξιάτικη συλλογή παπουτσιών φτιαγμένων από οικολογικά υλικά.

Η συλλογή Μ.Patmos αποτελείται από ψηλοτάκουνα και σανδάλια σε διάφορους χρωματισμούς όπως μπλε ηλεκτρίκ, μαύρο, nude και κίτρινο. Όσο για τα υλικά, τα παπούτσια είναι φτιαγμένα από δέρμα τιλάπιας (ποταμίσιο ψάρι), φελλό, κοκοφοίνικα και ράφια (ανθεκτικό είδος καλαμιού).

Ο Μανόλο Μπλάνικ έχει δηλώσει ότι «πάντα αναζητώ οικολογικά υλικά και τρόπους χρήσης τους. Λατρεύω την ιδέα του δέρματος από τιλάπια γιατί είναι ένα υπο-προϊόν της τροφικής αλυσίδας που παραμελείται, κι όμως αποτελεί ένα υπέροχο υλικό για τη δημιουργία δερμάτινων ειδών».

Η Μάρσια Πάτμος μιλώντας στο περιοδικό WWD είπε ότι της αρέσει να πειραματίζεται με νέα υλικά και ειδικά για το δέρμα τιλάπιας, ότι την ενθουσιάζει σαν ιδέα να το χρησιμοποιήσει καθώς είναι ένα υποπροϊόν της βιομηχανίας τροφίμων που έτσι και αλλιώς απορρίπτεται, αλλά που είναι “ένα όμορφο υλικό για μικρά δερμάτινα είδη”.

Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη την Άνοιξη στις μπουτίκ Μανόλο Μπλάνικ στην τιμή (περίπου) των 650 ευρώ.

Δείτε μερικά από τα σχέδια της συλλογής