Παραμυθένιες γιορτές στην Ονειρούπολη της Δράμας

Για κάποιους το ταξίδι μπορεί να είναι μακρινό, αλλά αξίζει. Όχι μόνο γιατί μικροί μεγάλοι θα γίνετε κοινωνοί στις δράσεις της πιο ατμοσφαιρικής χριστουγεννιάτικης πολιτείας που στήνεται στον ελληνικό χώρο, αλλά επειδή σε αυτό το ταξίδι θα έχετε την ευκαιρία να μαγευτείτε από τις ομορφιές της βόρειας Ελλάδας -όσο να’ ναι κάποιες εκδρομές θα τις κάνετε…

Η Ονειρούπολη όμως μάς περιμένει, πάμε… Η πλατεία Ελευθερίας, η κεντρική πλατεία στην πανέμορφη πόλη της Δράμας, και ο Δημοτικός Κήπος τα τελευταία χρόνια, τέτοιες μέρες ντύνονται γιορτινά και πολύ χριστουγεννιάτικα. Μεταμορφώνονται σε μια πραγματική Ονειρούπολη. Ένα πραγματικό χωριό του Άη Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.
Στο Δημοτικό Κήπο ένα τεράστιο και πανέμορφο παγοδρόμιο έχει ετοιμαστεί για τις βόλτες μικρών και μεγάλων και… όποιος αντέξει… Αλλά και η βόλτα με τα «Μαγικά» Καρουζέλ μέσα στο Δημοτικό Κήπο κλέβει την παράσταση. Τα πολύχρωμα αλογάκια του κυριαρχούν στο χώρο, ζωντανεύουν μαζί με τα χαμόγελα των παιδιών, την αίσθηση του παραμυθιού.

Η κεντρική πλατεία έχει μια διαφορετική εικόνα. Ένα τεράστιο κάστρο της playmobil, το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, η φάτνη και το παραδοσιακό τρενάκι δημιουργούν εικόνα μοναδική. Η Ονειρούπολη διαθέτει ακόμη τρία «ζαβολιάρικα» τρενάκια. Το ένα από αυτά μάλιστα «κόβει» βόλτες μέσα στην χριστουγεννιάτικη Νανοπολιτεία με επιβάτες αποκλειστικά τα μικρά παιδιά.
Κι αν θέλετε να δείτε από τι ακριβώς αποτελείται αυτό το καταπληκτικό χωριό, ακολουθήστε μας στο σπίτι του Αη Βασίλη, Το Σπίτι των Εκπλήξεων, Το Ταχυδρομείο της Ονειρούπολης, Το Εργαστήρι του Άι Βασίλη, Το παραμυθόσπιτο / Κινηματογράφος, Το Σπίτι της οικοπεριπέτειας, όπου τα παιδιά συγκεντρώνουν πάγο, Το Σπίτι του Αρκτούρου, Το Ατελιέ των Ξωτικών με τα Ζαχαρομαγειρέματα, Το Σπίτι των πειραμάτων, με τα Επιτραπέζια Παιχνίδια, Το Χαμόγελο του παιδιού, Το κάστρο της Playmobil και Το σπιτάκι για Ευχές On-Line.

Μικρές Συμβουλές για τους Ονειρουπολίτες
Η είσοδος στην Ονειρούπολη είναι ελεύθερη, εκτός αν ξεχάσετε στο σπίτι σας το χαμόγελο και το κέφι σας
• Μην ξεχάσετε γαντάκια -σκουφάκια – κασκολάκια για τις «δροσερές» νύχτες της Ονειρούπολης
• Φωτογράφος θα υπάρχει … αλλά καλά είναι οι γονείς να μην ξεχάσουν την φωτογραφική τους μηχανή
• Προσοχή! Διατηρήστε την Πόλη του Ονείρου μας καθαρή

http://www.oneiroupolh.gr/