- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ορειβατικό τριήμερο στα Λευκά Όρη αποκλειστικά για εφήβους (28-30/10)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει ορειβατική δραστηριότητα αποκλειστικά για εφήβους (αγόρια και κορίτσια) ηλικίας 14 μέχρι 18 ετών, στα δυτικά Λευκά Όρη, πάνω από το οροπέδιο Ομαλού το τριήμερο 28, 29 και 30 Οκτωβρίου. Οι έφηβοι που θα δηλώσουν συμμετοχή στη δράση, θα ζήσουν ένα διαφορετικό τριήμερο στη φύση και θα γνωρίσουν την άγρια ομορφιά των Λευκών Ορέων. Την πρώτη βράδια η διανυκτέρευση θα γίνει στο καταφύγιο Καλλέργη και η δεύτερη θα γίνει σε αντίσκηνα, που θα παραχωρήσει ο Σύλλογος στην τοποθεσία Ποριά. Στο καταφύγιο ο Σύλλογος θα προσφέρει πρωινό, δείπνο και ένα γεύμα. Το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνει προβολή ταινίας με θέμα την ανάβαση του Έβερεστ και στη συνέχεια ενημερωτική συζήτηση για την ασθένεια του υψομέτρου.
Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει από το Ξυλόσκαλο Ομαλού. Η πεζοπορία θα είναι σε αργούς ρυθμούς. Η διαδρομή ακολουθεί το μονοπάτι και το χωματόδρομο μέχρι το καταφύγιο και τα Ποριά. Στη συνέχεια κατάβαση στις πηγές Ποτιστήρια και στο Καλυβάκι και από εκεί στον Άγιο Νικόλαο Σαμαριάς και επιστροφή με ανάβαση στο Ξυλόσκαλο.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το μεσημέρι της Παρασκευής 28/08, ώρα 14:30, κι επιστροφή νωρίς το απόγευμα την Κυριακή 30/10.

Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων
Στρατηγού Τζανακάκη 90, 73134 Χανιά,
Τηλ. 2821044647