- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Πάμε για… Δεντρoφύτευση στο Ποικίλο Όρος και το Όρος Αιγάλεω

  5.000 δένδρα και θάμνοι θα φυτευτούν στο Ποικίλο όρος και στο όρος Αιγάλεω. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλης κλίμακας προσπάθεια δεντροφύτευσης στη Δυτική Αττική τα τελευταία χρόνια.
Η δεντροφύτευση θα γίνει σε τρεις περιοχές:

Α. Πετρούπολη – Παλαιά Πεδία Βολής στο Ποικίλο όρος, έκταση 100 στρεμμάτων και θα φυτευτούν 10.000 δένδρα και θάμνοι.
 
Β. Σχιστό – Έκταση 100 στρεμμάτων πάνω από το νεκροταφείο Σχιστού θα φυτευτούν 5.000 δένδρα και θάμνοι.

Γ. Πέραμα – Περιοχή 100 στρεμμάτων στη περιοχή Χωράφα Σχιστού όρος Αιγάλεω θα φυτευτούν 10.000 δένδρα και θάμνοι.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον ΣKAI σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής.

Στην δενδροφύτευση συμμετέχει και ο περιβαλλοντικός όμιλος Πετρούπολης “ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ” που μας έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Όμιλος για το Περιβάλλον, την Ποιότητα ζωής,  και τον Πολιτισμό στην Πετρούπολη “ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ“, συμμετέχει στην εξόρμηση δενδροφύτευσης που οργανώνει ο ΣΚΑΪ με φορείς της Δυτικής Αθήνας, την Κυριακή 7-2-2010. Ο Όμιλός μας θεωρεί ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι κεφαλαιώδους σημασίας για το περιβάλλον στις υποβαθμισμένες συνοικίες της Δυτικής Αθήνας. Είναι χρέος όλων μας, φορέων, τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτείας, να προστατεύσουμε και αναβαθμίσουμε περιβαλλοντικά τους ορεινούς όγκους του  Ποικίλου και του Αιγάλεω, ιδιαίτερα μετά τις καταστροφές της Πάρνηθας και της ανατολικής Αττικής.
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου, όλους τους κάτοικους του Δήμου Πετρούπολης, στο ραντεβού της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου 2010. Θα είμαστε όλοι εκεί, στις 10 το πρωί στο τέρμα της οδού Σουλίου στην Πετρούπολη.
Συμπολίτες, πάρτε τα εργαλεία σας, κινητοποιήστε τους φίλους σας, με κέφι ας γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα.
Ας δείξουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για την προστασία του περιβάλλοντος.