- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Πίσω στα σχολεία με την Amita FUN!


Η έναρξη των σχολείων σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη της νέας «οικογενειακής» σεζόν! Με λίγη προσπάθεια μπορείτε να οργανώσετε σωστά τη διατροφική καθημερινότητα των παιδιών σας εξ αρχής ώστε να προγραμματιστείτε για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Οργανώνοντας τη σχολική τους ημέρα λοιπόν δε θα πρέπει να παραλείψετε:

Το πρωινό! Αποτελεί τον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού ενέργειας των παιδιών μετά από 8 ώρες νηστείας, τις ώρες του ύπνου. Παράλληλα, φαίνεται να βοηθά στον καλύτερο έλεγχο της όρεξης, σχετίζεται με καλύτερες μαθησιακές και σχολικές επιδόσεις και τον έλεγχο του βάρους στα παιδιά. Φροντίστε λοιπόν καθημερινά να συμπεριλαμβάνετε στο πρώτο γεύμα της ημέρας τους τουλάχιστον δύο από τις ακόλουθες ομάδες τροφίμων: αμυλούχα-δημητριακά, γαλακτοκομικά , φρούτα και 100% φυσικούς χυμούς τους και καλά λιπαρά ή πρωτεΐνες όπως το αυγό και το τυρί.

Εφοδιάστε τα παιδιά με τα κατάλληλα σνακ για το σχολείο! Συζητήστε από το Σαββατοκύριακο για τις υγιεινές επιλογές που μπορούν να έχουν στο σχολείο και προμηθευτείτε τες μαζί από το super market. Δημητριακά ολικής άλεσης, όπως κριτσίνια, κουλούρι Θεσσαλονίκης, φρούτα, χυμοί φρούτων και γαλακτοκομικά μπορούν να συνδυαστούν ώστε να εξασφαλίσετε ποικιλία γεύσεων. Οι 4 απίθανες γεύσεις Amita FUN! [2]cocktail Μήλο, Ροδάκινο, Μπανάνα, Φράουλα αποτελούν έναν μοναδικό σύμμαχο καθώς εφοδιάζουν τα παιδιά με ενέργεια και απαραίτητα υγρά, ενώ καλύπτουν το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας παροχής βιταμινών Β6, Β12, C και Ε.

Εξωσχολικές δραστηριότητες! Εάν το παιδί σας συμμετέχει σε εξωσχολικές δραστηριότητες όπως φροντιστήρια ή κάποιο οργανωμένο άθλημα, φροντίστε στην τσάντα του να κουβαλά πάντα ένα ισορροπημένο σνακ που θα του προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεται για να συνεχίσει και ταυτόχρονα θα συνεισφέρει στον καλύτερο έλεγχο της πείνας και της όρεξής του. Κάνοντας μαζί τον προγραμματισμό των σνακ του θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε ποια είναι τα τρόφιμα που του αρέσουν γενικότερα ώστε να μπορέσετε να το εκπαιδεύσετε να κάνει πιο ισορροπημένες επιλογές. Δοκιμάστε φρούτα ωμά, αποξηραμένα ή τους χυμούς τους αλλά και ολικής άλεσης δημητριακά και αμυλούχα τρόφιμα. Οι χυμοί Amita FUN! [3]αποτελούν μια εύκολη, εύχρηστη και θρεπτική λύση για τις δραστηριότητες των παιδιών εξασφαλίζοντας ενέργεια από τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων, βιταμίνες B, C και Ε και υγρά, ενώ παράλληλα θα συναρπάσουν τα παιδιά με τους απίθανους συνδυασμούς χυμών φρούτων και την γλυκιά γεύση τους .
Γίνε μέλος στο Αmita FUN! CLUB [3] για να λάβεις περισσότερες FUN [2]ταστικές ιδέες για δημιουργικές ασχολίες με το παιδί σου!