Παίζουμε και μαθαίνουμε στο Πολύτεχνο

Το Πολύτεχνο ετοίμασε για τη φετινή χρονιά ενδιαφέροντα εικαστικά εργαστήρια και μαθήματα για τους μικρούς μας φίλους που έχουν καλλιτεχνικές αλλά και δημιουργικές ανησυχίες. Ας γνωρίσουμε από κοντά τα εργαστήρια που συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο μάθηση αλλά και διασκέδαση. Στην ομάδα του Πολύτεχνου, μέσα σε ένα περιβάλλον που ευνοεί την δημιουργικότητα και την τρυφερή καθοδήγηση παιδαγωγού τα παιδιά θα βαδίσουν βήμα βήμα στο θαυμαστό μονοπάτι του οδηγεί στην γένεση της μορφής στην αυτονομία και τη κοινωνικότητα.

Τι είναι το θεατρικό παιχνίδι;

Το θεατρικό παιχνίδι είναι η αγωγή τους σώματος και του μυαλού. Μέσα από τα θεατρικά παιχνίδια, την κίνηση, την δραματοποίηση των παραμυθιών και την θεατρική συγγραφή τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται σωστά, να σέβονται την άποψη του άλλου, να βάζουν κανόνες παίζοντα. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών μεγαλώνουν τους ορίζοντες τους, παίζοντας ρόλους καταλαβαίνουν τον εαυτό τους και τον κόσμο των μεγάλων

Κάθε Σάββατο από τις 11:00-12:00
Τιμή: 45 ευρώ μηνιαίως
Η δασκάλα μας: Κάη Χρυσούλα

Τι είναι το εργαστήριο Κατασκευών – Ζωγραφικής;

Οι κατασκευές είναι μια πολύ σημαντική έκφραση της εικαστικής γλώσσας. Όταν τα παιδιά φτιάχνουν κατασκευές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν σχήματα και χρώματα, καλλιεργούν δεξιότητες όπως η λεπτή κινητικότητα, αποκτούν αίσθηση του εικαστικού αλλά και του ευρύτερου χώρου, εξοικειώνονται με την διαδικασία της σύνθεσης. Περπατώντας στο μονοπάτι που οδηγεί στην οργάνωση της μορφής ξεπερνούν εμπόδια, κατακτούν μικρές και μεγάλες νίκες, νιώθουν την χαρά της δημιουργίας, αποκτούν αυτονομία Όταν οι κατασκευές γίνονται στα πλαίσια μιας μικρής ομάδας καλλιεργείται η κοινωνικότητα καθώς τα παιδιά μαθαίνουν τόσο την συνύπαρξη όσο και την συνεργασία.Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών ενώ δίνεται δυνατότητα συμμετοχής και των γονέων.

Κάθε Σάββατο από τις 12:00-13:00
Τιμή: 45 ευρώ μηνιαίως
Η δασκάλα μας: Καγιάφα Ντιάνα

Τί είναι η Μουσικοκινητική Αγωγή C. ORFF;/strong>

Το μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής C. Orff απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και γίνεται ομαδικά. Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο της μουσικής με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Το παιχνίδι, το τραγούδι, ο χορός, τα μουσικά όργανα της ορχήστρας Orff είναι τα μέσα με τα οποία τα παιδιά βιώνουν τις μουσικές έννοιες, πειραματίζονται, άλλοτε εκτελούν και άλλοτε δημιουργούν μουσικές και κινητικές συνθέσεις. Η ένωση της μουσικής με την κίνηση και το λόγο δίνει την ευκαιρία για πολύπλευρες δημιουργικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αγαπούν τη μουσική. Χαίρονται τη συνεργασία, την ομαδικότητα, αποκτούν αυτογνωσία και αναπτύσσουν τη φαντασία και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Κάθε Τετάρτη 17:30-18:30 και 18:30-19:30
Τιμή: 45 ευρώ μηνιαίως
Η δασκάλα μας: Φιλιανού Μαρία

Πολύτεχνο
Σπάρτης 22 Χαλάνδρι
2106859383