«Παίζω, δημιουργώ, στολίζω το χριστουγεννιάτικο δέντρο» στο Τελλόγλειο (19/12)

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Θεσσαλονίκης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:00 στη χριστουγεννιάτικη του γιορτή. Τα παιδιά θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του ιδρύματος και θα πάρουν μέρος σε πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα της γιορτής έχει ως εξής:

*11:00-12:00 θα διεξαχθούν δύο εικαστικά εργαστήρια για παιδιά 4-6 ετών: Το «Εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη» όπου οι μικροί βοηθοί του με «άχρηστα» υλικά φτιάχνουν «χρήσιμα» στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ οι «Οικολόγοι καλλιτέχνες» με φυσικά υλικά, φαντασία και σεβασμό για το περιβάλλον κατασκευάζουν τα στολίδια του δέντρου. Ένα εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 7-9 ετών με τίτλο «Διακοσμώ και ζωγραφίζω τα στολίδια από ζυμάρι» όπου τα παιδιά διακοσμούν με κορδέλες και φτερά τα ήδη έτοιμα στολίδια από ζυμάρι και ζωγραφίζουν αστέρια, έλατα και άλλα σύμβολα των Χριστουγέννων και για τα παιδιά 10-12 ετών το εργαστήρι «Ο Lautrec προσκαλεί τους μικρούς “μεγάλους” δημιουργούς» με πολύχρωμα κραγιόνια και υφάσματα να δημιουργήσουν τη δική τους Jane Avril, Yvette Guilbert, Marcelle Lender και άλλες μούσες του Toulouse-Lautrec.
*11:30-12:00 θα παρουσιαστεί το θεατρικό δρώμενο «Το Μαγικό Εργοστάσιο» όπου παιδιά 6-8 ετών του εργαστηρίου θεατρικής αγωγής του Τελλογλείου μεταμορφώνονται σε ακούραστους εργαζόμενους του μαγικού εργοστασίου στολιδιών των Χριστουγέννων. Τι θα κάνουν όμως αν ο Άγιος Βασίλης δεν προφτάσει να τους δώσει τη συνταγή για τα στολίδια; Μήπως τα μαγικά καπέλα-«κράνη» των μικρών εργαζομένων θα κατεβάσουν καμιά καλή ιδέα για το ποια είναι τα συστατικά της συνταγής των στολιδιών;
*12:00-12:30 θα παρουσιαστεί παράσταση χορού από τη Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Άσπα Φούτση με τίτλο «Εικόνες του τσίρκο variété»: όπου οι χορευτές της Σχολής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Άσπα Φούτση ζωντανεύουν τις χορεύτριες του can-can, το κορίτσι με το φίδι, τον κλόουν και άλλους ήρωες του τσίρκο. Η εκδήλωση κλείνει με το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Τελλογλείου από τα παιδιά.

Πού:Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Αγ. Δημητρίου 159Α ,Θεσσαλονίκη
Πότε: Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, 11
Τηλ.: +30 2310 247.111 & 991.610