Παίρνουμε μέρος στα πιο μεθυστικά σεμινάρια

Με τέσσερις μεθυστικούς Κύκλους Σεμιναρίων και ξεναγό το γνωστό δάσκαλο και οινολόγο Δημήτρη Χατζηνικολάου, ξεκινούν νέα τμήματα οινογνωσίας στην ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα του Οίνου του Αγαπητού στα Μελίσσια.
Κάθε κύκλος περιλαμβάνει τρείς δίωρες βραδινές συναντήσεις και απευθύνεται τόσο σε απλούς καταναλωτές όσο και σε επαγγελματίες του χώρου και περιλαμβάνει ταυτόχρονη δοκιμή ελληνικών και ξένων οίνων.
Θέματα όπως η τέχνη και η τεχνική της γευσιγνωσίας, το σωστό “πάντρεμα” των κρασιών με το φαγητό, η ιδανική θερμοκρασία και τα ποτήρια του σερβιρίσματος, η οργάνωση της προσωπικής κάβας, περιήγηση σε διάσημες περιοχές του ελληνικού και ξένου αμπελώνα, καθώς και τα μυστικά εντυπωσιασμού στο τραπέζι, θα σας μυήσουν στην αληθινή απόλαυση του «οίνου του αγαπητού».
Πάρτε μέρος λοιπόν σε μα υπέροχη μύηση κλείνοντας θέση στο πρωτότυπο αυτό αρωματικό σεργιάνι δοκιμάζοντας κρασιά με ένα maitre του είδους. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στα μεταπτυχιακά τμήματα των Masters, στα Σεμινάρια a la carte,το σαββατοκύριακο, στις ποικιλιακές βραδιές με οινοπαραγωγούς, στις αξέχαστες εκδρομές σε διάσημα αμπελοτόπια, αλλά και στις οργανωμένες οινικές κρουαζιέρες.

Έναρξη Α΄ Κύκλου
Δευτέρα 10. 10.11
ώρα : 20:00-22:00


Αντιπροσωπευτικά θέματα ανά Κύκλο

1ος Κύκλος: Τα πρώτα μυστικά του κρασιού
1η Συνάντηση: Ζώνες καλλιέργειας πάνω στην Υδρόγειο. Η παγκόσμια οινοπαραγωγή. Η Ελλάδα των κρασιών. Το Τρίπτυχο της επιτυχίας.
2η Συνάντηση: Κρασιά επιτραπέζια, Τοπικά και Ονομασίας Προέλευσης. Ποιά παλαιώνουν πόσο και γιατί. Η κάβα, & τα αξεσουάρ της!
3η Συνάντηση: Η τέχνη, τα ποτήρια και οι θερμοκρασίες του σερβιρίσματος. Μυστικά εντυπωσιασμού. Τί πάει με τί και γιατί.

2ος Κύκλος: Η παραγωγική διαδικασία
1η Συνάντηση: Τα λευκά κρασιά και οι ιδιαιτερότητες των ζυμώσεων. Ερασιτεχνική οινοποίηση. Ο εξοπλισμός. Γνωριμία με περιοχές λευκών!
2η Συνάντηση: Η ερυθρά οινοποίηση, η εκχύλιση. Τα nouveaux κρασιά. Ο ρόλος του βαρελιού. Η ροζέ οινοποίηση. Γνωριμία ερυθρών και ροζέ κρασιών.
3η Συνάντηση: Τα γλυκά, τα αφρώδη, η Σαμπάνια. Κτήματα & Chateaux. Γευστική αυτογνωσία. Γευσιγνωσία γλυκών κρασιών.

3ος Κύκλος: Η τεχνική της γευσιγνωσίας
1 η Συνάντηση: Γεύομαι και βαθμολογώ. Δυσκολίες του γευσιγνώστη. Οι αισθήσεις στην γευσιγνωσία. Το γλωσσάρι του χρώματος – γευσιγνωσία.
2η Συνάντηση: Το άρωμα και ο ρόλος του οσφρητικού κέντρου. Οι 9 κατηγορίες των αρωμάτων. Το γλωσσάρι του αρώματος.
3η Συνάντηση: Οι θεμελιώδεις γεύσεις και οι θηλές της γλώσσας. Περί γευστικής ισορροπίας. Το γλωσσάρι της γεύσης. Η έννοια της επίγευσης.

4ος Κύκλος: Ταυτοποίηση οίνων & ποικιλιών
1η Συνάντηση: Τα πρωτογενή αρώματα. Η σχέση τους με τα κρασιά που παράγονται. Τα δάκρυα της τουλίπας. Τεστ στα αρώματα γνωστών ποικιλιών.
2η Συνάντηση: Τα δευτερογενή αρώματα. Περιγραφή του μπουκέτου που δημιουργεί το δρύινο βαρέλι και τεστ σε γνωστά λευκά και ερυθρά κρασιά.
3η Συνάντηση: Περί γευστικής ισορροπίας και οι 4 άξονες. Περί επίγευσης. Τρόποι βαθμολόγησης των κρασιών. Γευστικό τεστ για την απόκτηση του διπλώματος συμμετοχής.

«Οίνος ο αγαπητός»
Λεωφ. Πηγής 15 Μελίσσια 15127
www.oinosoagapitos.gr Ε-mail:[email protected]
Τηλ.210 6142200 Fax: 210 6142201