- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

«Παγώνουν» τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων

Μια ρύθμιση που φαινόταν κάτι παραπάνω από αναγκαία, ευτυχώς, σήμερα ανακοινώθηκε επισήμως. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, «παγώνουν» τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων για το επόμενο σχολικό έτος.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, προωθείται, άμεσα, στη Βουλή, σχετική ρύθμιση. «Πρόκειται για μια επιβεβλημένη απόφαση στο πλαίσιο της ιδιαίτερα αρνητικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα μας. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αποτελούν μέρος του συνολικού συστήματος παροχής εκπαίδευσης στη χώρα μας, κρίνεται σκόπιμη η προσωρινή αποτροπή των αυξήσεων των διδάκτρων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011- 2012».

Συγκεκριμένα, τα δίδακτρα των νηπιαγωγείων και της πρώτης τάξης των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων/λυκείων παραμένουν ως ίσχυαν κατά το σχολικό έτος 2010-2011. Επίσης, για τις λοιπές τάξεις των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων και λυκείων τα δίδακτρα παραμένουν ως ίσχυαν κατά την αντίστοιχη τάξη φοίτησης το σχολικό έτος 2010-2011.

Τα μεταφορικά δεν περιλαμβάνονται σε σχετική ρύθμιση.