Πεζοπορική βόλτα για παιδιά στην Πάρνηθα

Μια εκδρομή που θα αλλάξει τον αέρα σας. Εκεί πάνω στον πανέμορφο δρυμό της Πάρνηθας, τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα πάρουν βαθιές ανάσες δροσερού αέρα, περπατώντας μέσα στο δάσος.
Η πεζοπορική βόλτα αφορά παιδιά παιδιά από 4-5 ετών, μαζί με τους γονείς τους και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.
Ιδανική περιήγηση για τα παιδιά, που ερχόμενα από μικρά σε επαφή με την φύση, αρχίζουν να αποκτούν οικολογική συνείδηση. Η μικρή βόλτα θα γίνει σε δασικούς δρόμους και μονοπάτια του δρυμού.

Από το καταφύγιο Φλαμπούρι όλοι μαζί θα ξεκινήσουμε μία όμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και σίγουρα είναι μια ιδανική ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν το βουνό και την πανέμορφη φύση της Πάρνηθας. Η  διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι. Θα υπάρχουν μικρές υψομετρικές διαφορές, θα κινηθούμε σε αργούς ρυθμούς και μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά (από 4-5 ετών και πάνω). Πάρετε λοιπόν τα παιδιά σας για μια βόλτα στο μοναδικού κάλλους ελατόδασος, του δρυμού της Πάρνηθας.

Πιο συγκεκριμένα…

Ώρες πεζοπορίας ~1:30΄ ώρες.

Βασικός Εξοπλισμός

Άνετα παπούτσια για περπάτημα στο βουνό, Σακίδιο πλάτης για τους γονείς, Ζεστά ρούχα για μικρούς και μεγάλους, Νερό, Φαρμακείο.

Να υπολογίζετε ότι στο βουνό η θερμοκρασία είναι 5-7 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Ώρα εκκίνησης από το Φλαμπούρι ~11:30΄

Πληροφορίες στα: 210 24 646 66 και 6972 256215 και http://www.flabouri.gr

Δωρεάν συμμετοχή !!!

Tip: Για όσους επιθυμούν να ανέβουν νωρίτερα το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 με ροφήματα, σπιτικές πίτες και πρωινό. Επίσης για το μεσημέρι και το βράδυ, θα υπάρχουν σπιτικά φαγητά, ψητά, κρασάκι και γλυκά και φυσικά όποιος θέλει μπορεί να διανυκτερεύσει, Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος στις βόλτες μας αποκλειστικά με δικιά του ευθύνη. Παρακαλούμε να διαβάζετε τις λεπτομέρειες της διαδρομής και εφόσον έρχεστε, να είστε σίγουροι ότι είναι μέσα στις δυνατότητες σας. Αν ο αρχηγός της διαδρομής κρίνει ότι κάποια άτομα δεν διαθέτουν τις δυνατότητες για την ασφαλή ολοκλήρωση της διαδρομής, έχει το δικαίωμα να τους ζητήσει να μην λάβουν μέρος για την ασφάλεια όλων.