Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011– Φωνές νερού μυριάδες (6-9/10)

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011 – Φωνές νερού μυριάδες», η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Τ. διοργανώνει εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία όλης της χώρας. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από 6 έως και 9 Οκτωβρίου και απευθύνονται τόσο σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και σε ευρύ κοινό. Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ποικίλου χαρακτήρα, περιηγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με την αξία του νερού στη ζωή των ανθρώπων από την αρχαιότητα ως σήμερα καθώς και σχετικά με τον σύγχρονο προβληματισμό που αντιμετωπίζει το νερό ως απειλούμενο αγαθό.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα απευθύνονται στους υπευθύνους των εκδηλώσεων της περιοχής που επιθυμούν να επισκεφθούν. Σχετικός κατάλογος των χώρων και των εκδηλώσεων υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.yppo.gr – εικονίδιο «Περιβάλλον και Πολιτισμός» – Σχετικά Αρχεία: Αφίσα –Χώροι Συμμετοχής.

*Η είσοδος στα δημόσια μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους όπου θα πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.