Πηγαίνουμε στον οδοντίατρο και με λίγα χρήματα

Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η υγιεινή του στόματος και η φροντίδα των δοντιών. Η καθημερινή φροντίδα και ο τακτικός έλεγχος είναι δύο από τις σημαντικότερες εγγυήσεις για γερά δόντια και όμορφο χαμόγελο.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, είναι πολύ σύνηθες να παραμελούμε κάποια πράγματα, που ωστόσο είναι πολύ απαραίτητα. Έτσι αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα π.χ τα δόντια μας αναβάλλοντας ένα απαραίτητο καθαρισμό και έλεγχο. Πραγματικά οικονομική και πάνω απ’ όλα αξιόπιστη πρόταση για τον οδοντιατρικό σας έλεγχο είναι οι κλινικές της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, προσφέρουν υπηρεσίες στους ασθενείς, τόσο ενήλικες όσο και παιδιά, υπό την εποπτεία του διδακτικού προσωπικού. Οι κλινικές της σχολής λειτουργούν με ραντεβού και με πολύ χαμηλότερο κόστος από αυτό της ελεύθερης αγοράς.

Ενδεικτικά ένας καθαρισμός κοστίζει περίπου 20-30 ευρώ, μια εξαγωγή 12-18 ευρώ, ένα σφράγισμα 8-15 ευρώ, η λεύκανση 30-60 ευρώ και μια πανοραμική ακτινογραφία 7 ευρώ. Οι τιμές διαφέρουν ανάμεσα στην προπτυχιακή και μεταπτυχιακή κλινική.

Οι Κλινικές που λειτουργούν στην Οδοντιατρική Σχολή είναι:

* Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος (κλινική εξέταση και ακτινογραφικός έλεγχος)
* Συνολικής Αντιμετώπισης Ασθενή (εμφράξεις, περιοδοντικές θεραπείες, ενδοδοντικές θεραπείες, κινητές και ακίνητες προσθετικές αποκαταστάσεις, αντιμετώπιση προβλημάτων κροταφογναθικής άρθρωσης)
* Παιδοδοντιατρικής (αντιμετώπιση οδοντιατρικών προβλημάτων παιδιών)
* Ορθοδοντικής (ορθοδοντικές θεραπείες).
* Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (εξαγωγές δοντιών και μικρές χειρουργικές επεμβάσεις στη στοματική κοιλότητα)
* Στοματολογίας (στοματολογική εξέταση και βιοψίες)
* Οστεοενσωματούμενων Εμφυτευμάτων (τοποθέτηση εμφυτευμάτων)
* Αντιμετώπισης Στοματοπροσωπικού Πόνου

Οι ασθενείς, για την αρχική τους εξέταση θα πρέπει να κλείσουν τηλεφωνικά ραντεβού στη Διαγνωστική Κλινική (Τηλ. 210 7461168). Μετά την αρχική κλινική και ακτινογραφική εξέταση, ο οδοντιατρικός τους φάκελος καταχωρείται στη βάση ασθενών της Σχολής. Η επιλογή των ασθενών που θα κληθούν, στη συνέχεια, για θεραπεία γίνεται ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των φοιτητών. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ασθενείς, που θα εξεταστούν στη Διαγνωστική Κλινική δεν θα μπορέσουν και να θεραπευθούν.