Ποια κόρη διασήμων φοιτά σε σχολείο Σαϊεντολογίας;

Εντάξει, είναι σαν να σας ρωτάμε τι κάνει “νιάου νιάου πάνω στα κεραμίδια”. Ο γνωστός σαϊεντολόγος μπαμπάς Τομ Κρουζ τώρα που η μοναχοκόρη του Σούρι έκλεισε τα 5 και σύμφωνα με το νόμο μπορεί να ξεκινήσει τη φοίτηση στο σχολείο, οι γονείς της -όπως ήταν επόμενο- επέλεξαν ένα ιδιωτικό σχολείο. Η κόρη όμως Τομ Κρουζ και της Κέιτι Χολμς δεν θα ασχοληθεί στο νηπιαγωγείο με ζωγραφιές, γράμματα και αριθμούς όπως τα συνομήλικά της παιδιά σε όλο τον κόσμο, αλλά θα μαθαίνει πιο περίπλοκα πράγματα, καθώς το σχολείο της είναι σχολείο Σαϊεντολογίας. Το The New Leadership Academy στο Λος Άντζελες ιδρύθηκε από τους στενούς φίλους του ζεύγους Κρουζ, Γουίλ Σμιθ και Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.

Σύμφωνα με την ααμφιλεγόμενη θρησκεία, που έχει δημοσιοποιηθεί ευρέως από τον Τομ Κρουζ, δεν υπάρχει ένα συνηθισμένο πρόγραμμα για τους μαθητές. Η Σούρι τις πρώτες ημέρες του σχολείου διδάχτηκε τις αρχές του ιδρυτή της Σαϊεντολογίας, Λ. Ρον Χούμπαρντ για τη συγγένεια, την πραγματικότητα και την επικοινωνία. Και παρότι δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο 49χρονος ηθοποιός και η 32χρονη σύζυγός του είχαν απαρνηθεί την Σαϊεντολογία, η Κέιτι Χολμς απαθανατίστηκε ενώ έπαιρνε την Σούρι από το σχολείο.

Άτομο από το σχολικό περιβάλλον υποστηρίζει: «Αντί να μαθαίνει βασικές λέξεις και μαθηματικά, η Σούρι και τα άλλα παιδιά θα μάθουν πώς να απαλλαγούν από τα εγγράμματα, που είναι παρελθούσες αναμνήσεις και εμποδίζουν την μάθηση αλλά και την κατανόηση. Όλα είναι διαφορετικά. Τα παιδιά ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή και τα μαθήματα τείνουν προς την αποκάλυψη ότι όλοι καταγόμαστε από εξωγήινους».

Επίσης, στο σχολείο, τα δίδακτρα του οποίου αγγίζουν τα 30.000 δολάρια το χρόνο, τα παιδιά διδάσκονται πώς να κατασκευάζουν ρομπότ και να επικοινωνούν μαζί τους. Το σχολείο βρίσκεται στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.