- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Ποιο είναι το “Κορίτσι με το τατουάζ”;

Είναι μόλις 26 ετών και έχει καταφέρει να στρέψει επάνω της τα βλέμματα των απανταχού σινεφίλ και παραγόντων του Χόλιγουντ. Ο λόγος για την Νεοϋορκέζα Ρούνεϊ Μάρα η οποία πρωταγωνιστεί σε μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς: “Το Κορίτσι με το τατουάζ”.

Η ταινία βασίζεται στο πρώτο από τα τρία μυθιστορήματα της τριλογίας του Σουηδού συγγραφέα και δημοσιογράφου, Στιγκ Λάρσον και προβάλλεται αυτή την περίοδο στις αίθουσες ανά τον κόσμο. Η Μάρα υποδύεται την Λίζμπεθ Σάλαντερ, μια διαταραγμένη αμφισεξουαλική χάκερ με φωτογραφική μνήμη που βοηθά τον δημοσιογράφο Μίκαελ Μπλόμκβιστ (Ντάνιελ Κρεγκ) να βρει μια χαμένη, εδώ και 40 χρόνια, γυναίκα.

Για αυτή της την ερμηνεία είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κέρδισε το ρόλο, μεταξύ άλλων και, από δύο ηχηρά ονόματα του Χόλιγουντ, την Σκάρλετ Γιόχανσον και τη Νάταλι Πόρτμαν.

Για τις ανάγκες του ρόλου η Ρούνεϊ άλλαξε αρκετά την εμφάνισή της κόβοντας τα μακριά μαλλιά της και βάφοντάς τα μαύρα, λευκαίνοντας τα φρύδια της και κάνοντας τατουάζ και piercing σε πολλά σημεία του σώματός της. Εκτός απ’ αυτά όμως ο ρόλος της Λίζμπεθ απαιτούσε από τη νεαρή ηθοποιό να μάθει να οδηγεί μοτοσικλέτα και να κάνει σκέιτμπορντ.


Ποια είναι όμως η Ρούνεϊ Μάρα;

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1985 στο Μπέντφορντ της Νέας Υόρκης και προέρχεται από οικογένεια με καλλιτεχνική φλέβα αφού και η μεγαλύτερη αδελφή της είναι ηθοποιός. Πρόκειται για την Κέιτ Μάρα, που ενέπνευσε τη Ρούνεϊ αλλά και την βοήθησε στο ξεκίνημα της καριέρας της.

Μετά το σχολείο ταξίδεψε στη Νότια Αμερική για 4 μήνες, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος και στη συνέχεια ξεκίνησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο “Τζορτζ Ουάσιγκτον” όπου και έμεινε για ένα χρόνο. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου σπούδασε ψυχολογία, διεθνή κοινωνική πολιτική κ.ά., αποφοιτώντας το 2010.

Η παρουσία της στον κινηματογράφο

Τα πρώτα της βήματα έγιναν στο πλευρό της αδελφής της Κέιτ, το 2005 όταν η δεύτερη πρωταγωνιστούσε στην ταινία “Urban Legends: Bloody Mary”. Το 2006 εργάστηκε στην τηλεόραση συμμετέχοντας στην σειρά “Law & Order: Special Victims Unit”. Έκτοτε έχει παίξει σε αρκετές ταινίες όπως το “Dare” το 2009, τη δραματική κομεντί «Youth in revolt», αλλά και στο ριμέικ της ταινίας τρόμου “Ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες” σε σκηνοθεσία του Σάμιουελ Μπάγιερ το 2009.

Η μεγαλύτερη έως τώρα επιτυχία της ήταν η συμμετοχή της στην ταινία “The Social Network”, ένα φιλμ για την ιστορία του Facebook και του δημιουργού της Μαικλ Ζούκεμπεργκ. Η Ρούνεϊ υποδύθηκε την κοπέλα του ιδρυτή του Facebook και στην ταινία ο χωρισμός τους ενέπνευσε τον Ζούκεμπεργκ στο να δημιουργήσει αυτό το απέραντο κοινωνικό δίκτυο.

Η Ρούνεϊ βραβεύτηκε μαζί με το υπόλοιπο καστ από το φεστιβάλ κινηματογράφου του Χόλιγουντ και του Παλμ Σπρινγκς και κέρδισε βράβευση και από τους κριτικούς του Φοίνιξ.

Η επόμενή της ταινία θα είναι το «Lawless», το οποίο θα ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στο 2012 με σκηνοθέτη τον Τέρενς Μάλικ και η ίδια θα πρωταγωνιστήσει πλάι στον Ράιαν Γκόσλινγκ και τον Κρίστιαν Μπέιλ.