Πράσινο Σαββατοκύριακο στην Πύρνα (2-3/4)

Η Πύρνα και αυτό το Σάββατοκύριακο διοργανώνει ενδιαφέρουσες περιβαλλοντικές δραστηριότητες για παιδιά. Το Σάββατο 2 Απριλίου στις 10 το πρωί τα παιδιά 6 έως 10 ετών θα ασχοληθούν με την κηπουρική σε μια προσπάθεια να καταλάβουν και να εκτιμήσουν τη λειτουργία της φύσης. Στα πλαίσια του μαθήματος και υπό την επίβλεψη των γεωπόνων Ταξιάρχη Ανδριτσόπουλου και Νίκου Θυμάκη θα γνωρίσουν τα φυτά και τα μέρη τους, θα σπείρουν, θα δημιουργήσουν λαχανόκηπο και κήπο αρωματικών, θα χειριστούν παιδικά εργαλεία κηπουρικής, θα μάθουν να οργανώνουν ένα μικρό φυτώριο και τέλος θα μάθουν τα μυστικά της κομποστοποίησης.

Στις 11, το Κουκλοθέατρο Χαρχούτ του Χρήστου Αυτσίδη παρουσιάζει την παράσταση “Ιππότες, Ζωγράφοι, Ποιητές, Ξιφομάχοι, σε λουλούδι με τρία…κατάρτια”. Με ένα απαλό άγγιγμα, η κόρη του ήλιου Αχτίδα θα «ξυπνήσει» τον χορό δύο στημόνων πάνω στο μεγάλο λουλούδι. Έκθαμβο ένα δρακάκι που παρακολουθεί κρυφά τη σκηνή ρωτάει γι’ αυτό τον πατέρα του, τον Δράκο. Μαθαίνει ότι χρόνια πριν, ο Δράκος πάνω στο μεγάλο λουλούδι έπαιζε ξιφομαχία με στίχους! Κάθε κίνηση του παιδικού του ξίφους ήταν ντυμένη με ένα μικρό στιχάκι! Το δρακάκι ενθουσιάζεται και ξεσηκώνει όλους τους φίλους και γνωστούς του, κι έτσι αρχίζει μια παράσταση γεμάτη ξιφοστιχομαχίες, πινελοστιχομαχίες, κατσαρολοστιχομαχίες…
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ, δύο αδέλφια 25 ευρώ.

Την Κυριακή 3 Απριλίου, όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην ανοιξιάτικη εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί στη Νεμέα. Κάποτε στην αρχαία Νεμέα ζούσε ένα πριγκιπόπουλο που το έλεγαν Oφέλτη. Η ιστορία του Oφέλτη έγινε αφορμή για να ξεκινήσουν οι αρχαίοι αγώνες εκεί, τα «Νέμεα», που έκαναν την πόλη διάσημη σε όλη την Ελλάδα. Στην εκδρομή μας, θα ζήσουμε κάτι από τη μαγεία εκείνων των αγώνων… ξυπόλυτοι ή με τα αθλητικά μας, θα πάμε να τρέξουμε στο αρχαίο στάδιο της Νεμέας, ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας και θα στεφανώσουμε τους νικητές! Όποιος δεν τρέξει θα μπει στην ομάδα των ελλανοδικών, των κριτών δηλαδή και θα επιβλέπει τον αγώνα. Φυσικά, κοντά στο στάδιο είναι το ιερό του Δία. Από εκεί ξεκινούσε η πομπή των αθλητών. Θα το επισκεφτούμε για να δούμε από κοντά τον τόπο λατρείας του Θεού και προετοιμασίας των αθλητών για τους αγώνες. Ξεναγός η Κάπη Πάνου. Θα αναχωρήσει πούλμαν από την Πύρνα στις 09.00.

Πού: Πύρνα, Κοκκιναρά 43, Κηφισιά

Πότε: Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Απριλίου

Πληροφορίες-εγγραφές:
210-6230913,
Website: www.pyrna.gr