- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Προτάσεις για μικρούς κηπουρούς

Γιορτές έρχονται, περισσότερος χρόνος θα υπάρχει για μικρούς και μεγάλους, κι εμείς σκεφτήκαμε δημιουργικές ασχολίες που λατρεύουν τα παιδιά. Έτσι, λοιπόν, καταπιανόμαστε με κατασκευές σχετικές με τα φυτά, που μας επιτρέπουν να μάθουμε αφενός πολλά πράγματα για τα φυτά αφετέρου δε να ομορφύνουμε το χώρο μας.

Ανθρωπάκια από φακή
Φάε ένα βραστό αυγό μέσα από το κέλυφός του προσέχοντας να μην το θρυμματίσεις. Πλύνε το εσωτερικό του και βάλε στον πάτο του λίγο υγρό βαμβάκι ή χαρτί. Σκόρπισε πάνω του σπόρους φακής, ζωγράφισε ένα πρόσωπο πάνω στο αυγό και περίμενε μέχρι να βγάλει ”μαλλιά”!

Αποξήρανση λουλουδιών με πίεση
Βάλε ένα φύλλο χαρτί πάνω σε χοντρό κόντρα πλακέ. Τοποθέτησε τα λουλούδια έτσι ώστε να ακουμπούν μεταξύ τους. Κάλυψε το χαρτί με ένα δεύτερο φύλλο και βάλε από πάνω μερικά βαριά βιβλία. Άφησε τα λουλούδια για 2 εβδομάδες, μέχρι να αποξηρανθούν. Έπειτα αφαίρεσε τα λουλούδια από το χαρτί και χρησιμοποίησέ τα για να φτιάξεις κάρτες.

Εικόνες με φύλλα
Μάζεψε τα αγαπημένα σου φύλλα. Τοποθέτησε τα φύλλα έτσι ώστε να ακουμπούν μεταξύ τους. Κάλυψε το χαρτί με ένα δεύτερο φύλλο και βάλε από πάνω μερικά βαριά βιβλία. Άφησε τα φύλλα για 2 εβδομάδες, μέχρι να αποξηρανθούν με φυσικό τρόπο. Τώρα μπορείς να κολλήσεις τα φύλλα πάνω σε χαρτί φτιάχνοντας εικόνες. Δοκίμασε να φτιάξεις εικόνες από φύλλα διαφορετικών δέντρων.

Φτιάξε έναν κήπο μέσα σε ένα μεγάλο βάζο
Βάλε ένα στρώμα από χαλίκια μέσα σε ένα μεγάλο βάζο με ανοιχτό λαιμό και πρόσθεσε κοπριά. Φύτεψε μερικά φυτά, πρόσθεσε βρύα και ξυλαράκια για να μοιάζει με το έδαφος τροπικού δάσους και πριν κλείσεις το βάζο πρόσθεσε ένα ποτήρι νερό. Δεν θα χρειαστεί να ξαναποτίσεις τον τροπικό κήπο σου!