- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Πρωταγωνίστρια στην κούρσα για τα Όσκαρ η Γαλλία

Τρεις ταινίες είτε με υπόθεση που εκτυλίσσεται στη Γαλλία είτε με Γάλλους συντελεστές πρωταγωνιστούν στον αγώνα για τα φετινά Όσκαρ, οι υποψηφιότητες για τα οποία ανακοινώθηκαν την Τετάρτη στο Λος Άντζελες. Ο λόγος για το «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε που τοποθετείται στο Παρίσι και αναφέρεται στην γέννηση του κινηματογράφου και συγκέντρωσε 11 υποψηφιότητες, το γαλλικό «Artist» του Μισέλ Χαζαναβίσους που ακολουθεί με 10 υποψηφιότητες ενώ και το “Μεσάνυχτα στο Παρίσι” του Γούντι Άλεν με φόντο την Πόλη του Φωτός διαγωνίζεται σε 4 κατηγορίες,

Για το βραβείο του Α’ ανδρικού ρόλου θα κονταροχτυπηθούν κατά πως φαίνεται ο Τζορτζ Κλούνεϊ, για την ερμηνεία του στους Απογόνους του Αλεξάντερ Πέιν και ο Ζαν Ντεζαρντέν του «Artist». Στην ίδια κατηγορία διαγωνίζονται όμως και ο Μπραντ Πιτ για το «Moneyball», ο Γκάρι Όλντμαν για την ταινία «Tinker Tailor Soldier Spy» και ο Ντέιμιαν Μπασίρ για την συμμετοχή του στο «A Better Life».

Φαβορί για το βραβείο του Α’ γυναικείου ρόλου είναι φέτος η “Σιδηρά Κυρία” Μέριλ Στριπ, αλλά και η Βαϊόλα Ντέιβις για την ταινία : «Οι υπηρέτριες», η Μισέλ Γουίλιαμς ως Μέριλιν Μονρόε στο «Επτά μέρες με την Μέριλιν», η Ρούνεϊ Μάρα ή αλλιώς το «Κορίτσι με το τατουάζ» αλλά και η Γκλεν Κλοουζ για το «Αρθουρ Νομπς».

Μεγάλος ο ανταγωνισμός για το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας. Διαγωνίζονται οι: Αλεξάντερ Πέιν με τους «Απόγονους», ο Μισέλ Χαζαναβίσιους με το «Artist», ο Μάρτιν Σκορσέζε με το «Hugo», ο Γούντι Αλεν με τα «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» και ο Τέρενς Μάλικ για το «Δέντρο της ζωής».

Όσο για το καλύτερο σενάριο η μάχη αναμένεται να κριθεί ανάμεσα στο ασπρόμαυρο «Αrtist» και το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι». Στην ίδια κατηγορία υποψήφια είναι και τα: “Ενας χωρισμός” του Ασγκάρ Φαρχαντί, ιρανικής παραγωγής, το «Ο δρόμος του χρήματος» και «Οι φιλενάδες».