- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Πρωτοβουλία για την υγεία των ευπαθών ομάδων

Πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας φιλοδοξεί να δώσει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας σε ανθρώπους που δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση και βρίσκονται αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα υγείας. Καρπός αυτής της πρωτοβουλίας το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που από την 1η Φεβρουαρίου θα παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε όσους το έχουν ανάγκη.

Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα γίνεται κλινική εξέταση και παρακολούθηση των ασθενών από εθελοντές γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων, χορήγηση φαρμάκων και παραπομπή για εργαστηριακές εξετάσεις, σε ιατρεία και ιατρικά κέντρα εθελοντών γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου, καθώς και εμβολιασμός παιδιών, ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη, ο ΙΣΑ θα έρχεται σε επαφή με εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ για ανθρώπους που έχουν ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, θα στεγάζεται στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου, Σεβαστουπόλεως 113, και θα λειτουργεί καθημερινά 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι και αρχικά κάποια απογεύματα 5.00 μ.μ.- 8.00 μ.μ.

Οι γιατροί θα δέχονται κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 210-3847374.