Π. Τσαπανίδου: “Νιώθω τυχερή που κατάφερα να μεγαλώσω σωστά τα παιδιά μου”

Η Πόπη Τσαπανίδου είναι μια δημοσιογράφος – παρουσιάστρια που έχει κερδίσει δικαίως την αγάπη κοινού και συναδέλφων για το ήθος και την επαγγελματική της πορεία. Η γνωστή δημοσιογράφος που ξεχωρίζει για την χαμηλών τόνων παρουσία της ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού Life&Style ανάμεσα στις καλύτερες που ξεχώρισαν στον τομέα τους και αναδείχθηκαν “Γυναίκες της χρονιάς”. Με αφορμή την βράβευσή της μίλησε στο περιοδικό για τις άγνωστες πλευρές της ζωής της και κυρίως για την ανατροφή των παιδιών της.

“Το βραβείο με εφοδίασε με δύναμη. Είναι το ζητούμενο να γίνεται αποδεκτή η δουλειά σου. Όταν, μάλιστα, ο κόσμος την αγκαλιάζει σε τέτοιο βαθμό, εκείνον της επιβράβευσης, αποκτά μεγαλύτερη αξία και με κάνει να νιώθω μεγαλύτερη ευθύνη”, υπογραμμίζει η ίδια. “Ποτέ δεν είχα στόχο τα βραβεία. Πάντοτε, προσπαθούσε να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μου. Το βραβείο αυτό όμως είναι μια ευχάριστη έκπληξη”, εξηγεί.

Νιώθω τυχερή που κατάφερα να μεγαλώσω σωστά παιδιά μου. Τα βλέπω, τα χαίρομαι και στα πρόσωπά τους βλέπω τη μεγαλύτερη επιτυχία της ζωής μου! Κατάφερα, επίσης, να πετύχω πολλά από εκείνα που ήθελα για τη ζωή μου. Όλα, όμως, με τεράστιο κόστος. Πολλή δουλειά, επιμονή, προσπάθεια, αγωνίες. Δεν γινόταν να πετύχω στόχους χωρίς να θυσιάσω κάποια άλλα πράγματα… Όταν δουλεύεις σκληρά, αφήνεις στην άκρη την προσωπική σου ζωή.”

Ερωτηθείσα για το αν αναρωτιέται αν είναι καλή μαμά απαντά “Εννοείται! Ζω με το ενοχικό σύνδρομο, όπως χιλιάδες γυναίκες…. Δεν σταματάει ποτέ αυτό, ειδικά όταν ένας άνθρωπος αγωνίζεται τόσο πολύ.” Ενώ αναφερόμενη στην απώλεια του πατέρα των δίδυμων κοριτσιών της και του βάρος που επωμίστηκε να μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά παίζοντας ταυτοχρόνως το ρόλο του μπαμπά αλλά και της μαμάς δηλώνει ότι “Δεν περιγράφεται αυτό. Όσες γυναίκες το ζουν, ξέρουν καλά πώς αισθανόμουν. Με γέμιζε με ανασφάλεια και άγχος. Με έκανε να χάνω τον εαυτό μου. Με έκανε να αγωνιώ μέχρι να βρω τις αλήθειες μου. Είναι κάτι που σε φορτώνει με ευθύνη για τις ανθρώπινες ζωές που μεγαλώνεις. Με έκανε να φοβάμαι και να είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου. Δεν είχα την επιλογή να πάρω λάθος αποφάσεις. Ασήκωτο βάρος. Βγάζω το καπέλο σε όλες τις γυναίκες που τα καταφέρνουν.”