Ριζότο θαλασσινών

Νόστιμο πιάτο, νηστίσιμο για όσους νηστεύουν, που γίνεται αμέσως αρτήσιμο με τα κατάλληλα αρτήματα.

Υλικά
250 γραμμ. Βιτάμ
600 γραμμ. ρύζι τύπου αρμπόριο ή καρναρόλι
2 μερίδες ζωμός κοτόπουλου
2 λίτρα ζεστό νερό
200 γραμμ. λευκό κρασί
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
120 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
90 γραμμ. γαρίδες ψίχα (καθαρισμένες)
90 γραμμ. μύδια ψίχα (καθαρισμένα)
90 γραμμ. χταπόδι έτοιμο βρασμένο και κομμένο σε μικρές φέτες
1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος ρίχνουμε το νερό και τους κύβους. Προετοιμάζουμε το ζωμό, βράζοντας και ανακατεύοντάς τον έως ότου λιώσει εντελώς.
Σε ένα άλλο μέτριο σκεύος ρίχνουμε το Βιτάμ, για να λιώσει σε δυνατή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το ρύζι και τα σοτάρουμε έως ότου το ρύζι πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Με τη βοήθεια μιας βαθιάς κουτάλας, παίρνουμε από το σκεύος με το ζωμό μια ποσότητα και τη ρίχνουμε μέσα στο ρύζι. Ανακατεύουμε έως ότου απορροφηθεί ο ζωμός από το ρύζι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το ρύζι να χυλώσει και να είναι μαλακό. Εάν δεν φτάσει ο ζωμός και το ρύζι κρατάει, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και την ανακατεύουμε στο χυλωμένο ριζότο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 50 γραμμ. Βιτάμ και σοτάρουμε τα θαλασσινά. Τα σβήνουμε με 50 γραμμ. λευκό κρασί και τα αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε τα θαλασσινά με το έτοιμο ριζότο και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό πασπαλίζοντας με λίγη παρμεζάνα και μαϊντανό.